Hlavní obsah

CC Systems, pořadatel rekvalifikací za peníze EU, je v insolvenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Hodonín

Společnost CC Systems z Hodonína, která mimo jiné za evropské peníze připravuje rekvalifikace a vzdělávací kurzy, je potřetí od začátku května v insolvenčním řízení. Dvě předchozí byla zastavena. Dnes ale Krajský soud vyhověl dalšímu návrhu, a to od společnosti BKR z Vyškova, které údajně CC Systems dluží 430 000 korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Společnosti BKR dluží údajně CC Systems 430 000 Kč

Článek

Vyplývá to z insolvenčního rejstříku. Firma CC Systems byla založena v roce 2000. V současné době je podle jejích webových stránek hlavním předmětem činnosti vývoj a realizace vzdělávacích aktivit dospělých.

Právě příspěvků na mzdy na 12 nových pracovních míst se týká pohledávka, kvůli které BKR návrh na insolvenci podala. CC Systems se podle něj údajně zavázal BKR poskytovat příspěvek na mzdové náklady včetně pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na veřejné zdravotní pojištění ve výši 6 100 korun nejdéle po dobu dvou let.

V roce 2007 firma CC Systems přímo zaměstnávala téměř 300 lidí. Její tržby za prodej zboží, vlastních výrobků a zboží předloni stouply o 54,8 procenta na 141,8 miliónu. Čistý zisk činil 10,6 miliónu korun, o rok dříve to bylo pouze 77 000 korun. Výsledky za loňský rok firma dosud nezveřejnila.

Loni například CC Systems získal zakázku za 24 miliónů korun od jihlavského úřadu práce, díky které mělo rekvalifikačními kurzy projít asi 300 lidí. Firma také mimo jiné připravila projekt Návrat do práce v Pardubickém kraji, na základě kterého našlo práci 255 dlouhodobě nezaměstnaných lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám