Hlavní obsah

Bez internetu vydrží na dovolené jen třetina zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit dovolenou bez internetu dokáže pouze třetina lidí. Daleko více závislí na internetu jsou muži, na dovolené se jich připojuje 65 procent. Vyplývá to z průzkumu mezi 3700 účastníky, který provedl internetový srovnávač Heureka.cz ve spolupráci s výzkumnou agenturou NMS.

Foto: Profimedia.cz

Na dovolených lidé používají vedle notebooku i aplikace v chytrých mobilních telefonech.

Článek

Strávit celou dovolenou "off-line" dokáže pouze 38 procent Čechů. Internet na dovolené využívají čím dál více i lidé starší padesáti let, v této věkové skupině se běžně připojuje přes polovinu lidí.

Nejčastěji se lidé připojují přes wi-fi z vlastního notebooku, tuto možnost volí 29 procent dovolenkářů. Přes notebooky se častěji připojují ženy, naopak připojování přes chytré telefony si více oblíbili muži. Šestnáct procent lidí využívá internetovou kavárnu či počítač v hotelu.

Nejvíce táhne zpravodajství

Jednoznačně nejoblíbenějšími stránkami, které Češi na dovolené navštěvují, jsou zpravodajské portály, ty sleduje 42 procent dovolenkářů.

Na dovolených lidé také používají aplikace v chytrých mobilních telefonech. Mezi nejoblíbenější patří GPS a jízdní řády, které používá polovina lidí. Za nimi následuje počasí a hry.

"Zajímavé je, že častěji na dovolené používají aplikace muži (79 procent) než ženy (67 procent)," dodal ředitel agentury NMS Research Michal Oususký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám