Hlavní obsah

Aréna Bílých tygrů hostí veletrh vzdělávání a budoucí kariéry

Novinky, dol, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Pod názvem EDUCA 2007 se uskuteční od čtvrtka do soboty tohoto týdne v liberecké Tipsport areně největší krajský veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí. Návštěvníkům se zde budou prezentovat zaměstnavatelé z regionu, střední, vyšší odborné a vysoké školy, ale také vzdělávací instituce zaměřené na dospělé. Připraven je i bohatý doprovodný program.

Článek

Na veletrhu EDUCA 2007 se představí na pět desítek škol a vzdělávacích institucí a zhruba třicet zaměstnavatelů. Návštěvníky budou lákat na volná pracovní místa, nové obory, které budou školy otevírat v příštím školním roce, kurzy a semináře pro dospělé či nabízet poradenství žákům, absolventům, nezaměstnaným i pracujícím.

Módní přehlídky, tanec i kováři v akci

K veletrhu bude patřit i doprovodný program. Zejména odborné školy využijí pódia i přilehlých venkovních prostor k praktickým ukázkám - chybět nebudou módní přehlídky budoucích oděvních návrhářů, taneční vystoupení, ale i ukázky práce se dřevem žáků, výroby skleněných figurek nad kahanem žáky či uměleckého kování.

Veletrh vzdělávání bude v areně veřejnosti přístupný ve čtvrtek a v pátek od devíti do osmnácti hodin, v sobotu pak do šestnácti hodin. Vstupné se neplatí.

Pod záštitou předsedy Senátu

Veletrh se zároveň stane vstupní akcí Týdnů vzdělávání dospělých v Libereckém kraji, jež pořádá Rada pro rozvoj lidských zdrojů Libereckého kraje. Nad touto akcí, která bude probíhat do 16. listopadu 2007, převzal záštitu Přemysl Sobotka, předseda Senátu. 

Akce seznámí širokou veřejnost s možnostmi, které nabízejí vzdělávací instituce pro osobní i profesní růst dospělých. Kampaň na podporu vzdělávání dospělých nabídne na sto aktivit, které ukáží možnosti pro osobní i profesní růst dospělých - od svařování přes cukrářské modelování po psychologii a cizí jazyky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám