Hlavní obsah

Žofia Fodorová, studentka hodonínské umělecké průmyslovky, vystavuje v Galerii výtvarných umění

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadaná studentka čtvrtého ročníku oboru Grafický design Žofia Fodorová se představuje v projektu Talenty. Výstava s názvem In situ potrvá v Galerii výtvarných umění Hodonín do 18.března.

Foto: Jana Slováková

Žofia Fodorová, studentka oboru Grafický design, vystavuje v GVU Hodonín. Výstava In situ potrvá do 18. března 2018

Článek

V rámci projektu Talenty představuje své práce studentka čtvrtého ročníku Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně, oboru grafický design, Žofia Fodorová. 

Výstava nazvaná In situ představuje instalaci, která je založená na její typické subtilní intuitivní transformaci viděného.

Odborný název In situ pochází z latiny a popisuje něco, co se nachází na "svém původním místě". Návštěvníci se tedy mohou těšit na volnou hru s prostorem, jehož světlo, nálada, architektonické řešení ovlivní finální dílo Žofie Fodorové, které kombinuje různá média vizuálního umění. Výstavu zahájil hlavní patron projektu Talenty MgA. Petr Bulava.

Díky projektu Talenty mají návštěvníci hodonínské Galerie výtvarných umění možnost vidět díla nejnadanějších studentů Střední školy průmyslové a umělecké.

„Studenti v projektu Talenty vystavují svou mimoškolní tvorbu, které se věnují ve svém volném čase,” říká Petr Bulava, kantor hodonínské střední školy. „Častokrát je velice odlišná od jejich školních prací a vystihuje jejich vnitřní vidění světa mnohem lépe,” dodal mladý učitel.

Výstava v Galerii výtvarných umění Hodonín potrvá do 18. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám