Hlavní obsah

Známe vítěze letní fotografické soutěže Památníku Karla Čapka

Novinky, Tereza Todorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prázdninách proběhl v Památníku Karla Čapka už druhý ročník letní fotografické soutěže. I letošní téma inspiroval Karel Čapek, neslo totiž název Měl jsem psa a kočku!

Foto: Pavel Kukal

Jedna z vítězných fotografií

Článek

Památník Karla Čapka se rozhodl vyhlásit fotografickou soutěž už v loňském roce, inspirován fotografickými výkony Karla Čapka. Na jednu stranu tak měla soutěž připomenout jeden z oblíbených koníčků Karla Čapka, na druhou stranu umožnila návštěvníkům podělit se o své fotografie a zážitky s nimi spojenými.

V prvním ročníku soutěže se zapojila pouhá desítka soutěžících. Potěšující ovšem bylo, že se jednalo o soutěžící ze všech koutů České republiky. V letošním roce, kdy bylo tématem Měl jsem psa a kočku, soutěžilo dvaatřicet fotografií a byl to napínavý souboj až do samotného konce.

Téma soutěže odkazovalo na jednu z Čapkových knih, která nám autora představuje jako milovníka zvířat, především pak psů a koček. Autoři fotografií tak měli za úkol zasílat nám fotografie svých domácích mazlíčků, a že se mezi nimi objevovala i zvířátka opravdu neobvyklá! Vedle psů a koček zaslali soutěžící fotografie chameleona, želvy, papoušků, křečků a dokonce bezsrstého morčete. Karel Čapek by měl určitě z pestrosti zaslaných fotografií radost.

Soutěž podpořilo Švandovo divadlo

O vítězi rozhodla veřejnost. Fotografie byly zveřejněny na Facebooku Památníku Karla Čapka, kde mohl hlasovat každý. Soutěžící mohli své fotografie dále sdílet a získat tak více hlasů.

První místo nakonec obsadila Monika Rendlová se čtyřiceti osmi, druhé Pavel Kukal s třiceti šesti hlasy a třetí Petra Svojtková s třiceti jedním hlasem.

Soutěž už podruhé podpořilo také Švandovo divadlo, které vítězům věnovalo vstupenky na svá představení a také trička. Památník Karla Čapka pak soutěžící ocenil knihami z dílny Karla Čapka a dalšími zajímavými cenami. Památník Karla Čapka bude díky zvyšujícímu se zájmu pokračovat se soutěží i v příštím roce, nenechte si to ujít!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám