Hlavní obsah

Známé osobnosti pomohly díky Gulášfestu dobré věci s čevrenými nosy Konta Bariéry

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní počasí 30. září přilákalo několik zpěváků a herců a dalších osobností na Gulášfest. Klání ve vaření guláše a také gulášové polévky se neslo v legračním duchu. A díky prodeji červených nosů ještě zúčastnění pomohli klientům Konta Bariéry.

Foto: archív autora

Guláš fest

Článek

Eva Hrušková a Jan Přeučil, producentka Ema Krahulíková, režisér a herec Roman Štolpa, taneční mistr Vlastimil Harapes, Muž roku 2017 Matyáš Hložek, herec Pavel Dytrt, herci a zpěváci z muzikálů Sibyla, a chystaných představení Romeo a Julie či Schrek z Divadla Hybernia, zpěvačky Leona Gyöngyösi, Yanna Rybníčková, Kamila Hübsch nebo Ondřej Provazník a další tvořili z části jak vařící týmy, tak i porotu. 

Od rána pět týmů nadšenců vařilo guláš, kdy pak první místo získalo pobyt na chatě v Kořenově, druhé nový kotlík na guláš a třetí láhev něčeho ostřejšího. Hvězdná porota hodnotila guláše a pak se vrhla i na gulášovou polévku. Do jejího vaření se pustili herci, zpěváci i další osobnosti. 

„Byla to velká legrace a moc fajn akce. Jsme moc rádi za to, že jsme se mohli zúčastnit a pomoci dobré věci,” řekl Pavel Dytrt, herec Bránického divadla a Divadla Kalich, syn Pavla Trávníčka a “kluk z reklamy na kečup”. Ten navíc ukázal, že má velké srdce. Do areálu totiž v rámci vaření přišlo maličké, zubožené, hladové, sotva třítýdenní kotě. Po chvílí, co to vypadalo, že má asi zdravotní problémy, Pavel na nic nečekal, zavelel slovy: „Takhle ho tu nechat nemůžeme” - a spolu s Leonou Gyöngyösi a Yannou Rybníčkovou jej odvezli na nedalekou veterinu. Zde mu zaplatili prohlídku, očkování a léky a ještě odpoledne se podařilo kotě “udat” hodným lidem, kteří si ho rádi vzali. 

„Jsme na podobné akci, kde se lidé nejenom dobře baví, a něco se tvoří, ale kde se i pomáhá, s mou paní Evičkou po několikáté a velmi nás těší, že můžeme být součástí něčeho, co má smysl,” zhodnotil situaci herec Jan Přeučil. 

A protože říjen je měsíc “červených nosů” Konta Bariéry, každý, kdo chtěl, si zakoupil červený klaunský nos a v kasičce se tak rázem objevilo několik tisíc korun, které zástupci nadace použijí na potřeby klientů - ať už třeba kompenzační pomůcky nebo rehabilitační služby či pobyty…

„Všem zúčastněných patří veliký dík, moc si toho vážíme a děkujeme, že si udělali čas a neváhali být u akce, která měla za cíl - dobře se pobavit a pomoci. To přeci jde krásně dohromady,” dodala ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám