Hlavní obsah

Známe letošní mistry České republiky v disco dance a street a disco show

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové mistrovství České republiky v disco dance a street a disco show, které proběhlo v brněnském Bobycentru 12. a 13. května, vyhlásilo vítězné formace.

Foto: Petr Krupička
Článek

K letošním nejúspěšnějším českým tanečním klubům patří chomutovský Beethoven D.C. EXE, jehož dětští tanečníci vybojovali titul mistra ČR v disco dance i street a disco show a ti nejmenší pak v mini kids disco show.

Dva tituly mistrů ČR získali v rámci extraligy disco dance také juniorští a dospělí tanečníci Akcentu Ostrava. Mistry České republiky ve stylu street a disco show se stali juniorští tanečníci českobudějovického klubu Move 21 a dospělí tanečníci Mighty Shake Zastávka. V kategorii tanečních miminek mini kids street show si prvenství v extraligovém kole vybojoval klub Magic Free Group Brno.

Záznam finálových vystoupení formací disco dance juniorů, street dance show dětí a dospělý a mini kids street show bude k vidění v České televizi v prvním prázdninovém týdnu.

V druhé lize disco dance, kde kluby získávají titul mistra celorepublikového kola, zvítězilo v kategorii juniorů Taneční centrum Move 21 z Českých Budějovic, v dětech Taneční škola Hubený Prostějov a v hlavní věkové kategorii Akcent Ostrava. V druhé lize street a disco show bodovali prvenství v dětské kategorii chomutovští Beethoveni, v juniorech Takt Liberec a v hlavní věkové kategorii Mighty Shake Zastávka. Ve velkých produkcích street a disco show, kde na parketu tančí více než 24 tanečníků, zvítězil  klub Move Around.

Do brněnského Bobycentra se na tento taneční šampionát sjelo přes 2800 nejúspěšnějších tanečníků, aby zde v rámci mistrovství republiky disco dance a street dance show 2012 bojovali nejen o tituly mistrů ČR, ale i o nominace na následná mistrovství Evropy a světa. Nejlepší tanečníky ve stylu disco dance totiž čeká postup na mistrovství Evropy disco dance, které proběhne 5. - 7. července v Dánsku a mistrovství světa 5. - 9. prosince v Polsku. Vítěze street a disco show čeká již 14. až 17. června evropský šampionát v Ústí nad Labem, kterého se v rámci světového poháru mohou účastnit také disco dance tanečníci (více na www.danceshock.cz).

Mistrovství republiky je vyvrcholením více než dvouměsíčního maratónu soutěží, které probíhaly od března po celé zemi, a to v mnoha tanečních stylech. Do letošní Dance Life Tour 2012 se zapojilo neuvěřitelných 12 200 tanečníků ze 183 tanečních klubů z celé ČR s celkem 809 formacemi. Po úvodních deseti regionálních kolech následovala mistrovství Moravy a mistrovství Čech. Formace, kterým se podařilo probojovat na přední pozice, soutěží nyní v rámci MČR. Ta jsou již rozdělena podle jednotlivých tanečních stylů. Již tento víkend 19. května se sjedou do Prahy nejlepší čeští tanečníci v artových disciplínách jako je show, modern a jazz dance a balet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám