Hlavní obsah

Znakujte s batolaty, v Lounech už tak činí přes rok

Novinky, Vlastimil Roflík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že může být někdy těžké domluvit se s batoletem? Možná a také jak pro koho. V Lounech o tom ví své. Učí zde slyšící děti znakovat a v době, kdy ještě neumí mluvit, se dorozumět svým okolím.

Foto: Vlastimil Roflík

Skupina znakujících batolat s maminkami. Zcela vpravo Kateřina Roflíková, lektorka lounských kurzů.

Článek

Znakování s batolaty se může zdát velmi náročným, ale opak je pravdou. Stačí pár lekcí a hle! Děti dokážou říci, že mají hlad, a nebo, že je něco bolí. Na jaře minulého roku jsme psali o tom, že se kurz v městě na Ohři otevírá. Jaké jsou zkušenosti nyní?

„Zájem o znakování mezi maminkami narůstá. Metoda pomáhá rozvíjet schopnost naučit se normálně mluvit a maminky, které prošly naším kurzem, se vrací v drtivé většině spokojené s žádostí o pokračování. Kapacita je ovšem omezena,” informovala lektorka kurzu Katka Roflíková.

Proč je užitečné učit batolata znakovat? 

„Někteří rodiče bývají často velmi zoufalí, že se se svými dětmi nedokážou dorozumět. Uvedu takový malý příklad, dítě pláče a lze se domnívat, že jej něco bolí. Díky znakování si může maminka potvrdit, zda je tomu tak či nikoliv,” dodala Katka Roflíková

Batolata znakují v Lounech pravidelně na dvou místech a to i několikrát týdne. Zatímco v minulém roce se začínalo se třemi čtyřmi maminkami, dnes se jednotlivého kurzů účastní až sedm maminek a dětí.

Více informací se lze dozvědět na facebookových stránkách kurzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám