Hlavní obsah

Zloději připravili hasiče o výbavu za tři čtvrtě miliónu

Novinky, Karla Fodorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 23. dubna byla vykradena hasičská zbrojnice v Bohumíně-Kopytově. Případ šetří Policie ČR. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 750 000 Kč

Foto: Karla Fodorová
Článek

Hasiči v Bohumíně-Kopytově měli v noci 23. dubna ve své zbrojnici nezvané hosty. Do objektu se přes okénko dostali zloději, kteří odvezli téměř vše. Hmotný majetek i přílby, pracovní stejnokroje zn. Koutný, a zásahové oblečení. Vše, co zloději odcizili, bylo řádně označeno, informoval František Mlynkec, velitel hasičů.

Polepy lze ovšem snadno odstranit a tak se předpokládá, že majetek (jedná se zejména o kalové čerpadlo, elektrocentrálu a motorovou pilu Husquarna 353 a Oleomac 962, hadice a další techniku) bude nabídnut někomu mimo obor k prodeji. Hasiči totiž ctí zásadu, že kradené věci na vybavení jednotky nikdy nekupují.

Zloději odnesli i zásahové obleky s rukavicemi a pracovní stejnokroje zn. Koutný. Na každém z nich bylo vyšito jméno a příjmení člena Občanského sdružení SDH Kopytov. Tyto věci prodat nelze, vždycky na nich totiž stopa po vyšitém příjmení zůstane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám