Hlavní obsah

Zloději na Pardubicku se zaměřili na kozly, z pastviny zmizeli další čtyři

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté na Pardubicku se v posledních měsících potýkají s krádežemi hospodářských zvířat. Konkrétně se přímo z pastvin ztrácejí kozlové. Zdánlivě úsměvný příběh má jednu vadu - majitelé přišli o chovná zvířata v hodnotě desítek tisíc korun.

Foto: Leona Roháčková

Hodnota chovných kusů se pohybuje řádově v desítkách tisíc korun, potvrzuje chovatelka koz Jarmila Zelenská.

Článek

Hlinečtí policisté vyjížděli v úterý k dalšímu případu krádeže rovnou čtyř kozlů. "Neznámý pachatel kozly ukradl z pastviny ohrazené elektrickým drátovým ohradníkem zřejmě v nočních hodinách z pondělka na úterý," konstatoval policejní mluvčí Jiří Tesař.

Majitel přišel o tři pětiměsíční kozly hnědého zbarvení a o chovného dvouletého hnědobílého anglonubijského kozla. "Kozel nemá rohy a v obou uších má známky s evidenčním číslem Svazu chovatelů," dodal mluvčí s tím, že hodnota zvířete se pohybuje kolem 10 tisíc korun.

Plemenného kozla ukradl neznámý pachatel i v červnu letošního roku z pastviny ve Skutči. Zvíře přilákal k oplocení, přes které je následně přetáhl. V tomto případě se škoda vyšplhala na 15 tisíc korun.     

V obou případech policisté případ kvalifikují jako trestný čin krádeže. Pachatel si může odsedět až dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám