Hlavní obsah

Zloděje vyrušil majitel bytu a zabránil mu v útěku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zloděje, který v neděli 26. června právě vykrádal byt, vyrušil majitel bytu. Ten okamžitě zavolal policii a zloději zatarasil únikovou cestu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý majitel bytu v Pařížské ulici v Praze 1 se právě vracel domů, když v tom uviděl odcházet ze svého bytu neznámého muže. Majitel bytu neztrácel ani vteřinu a okamžitě vytočil linku 158 a vysvětlil policistům situaci. Aby neznámý chmaták nestačil utéct, zatarasil mu majitel jedinou cestu z domu. Zloděj zpanikařil a utekl zpátky do bytu.

Mezitím do domu dorazili členové policejní motorizované pohotovostní jednotky a devětačtyřicetiletého zloděje zadrželi v ložnici.

„Následným prošetřováním muži zákona zjistili, že pachatel chtěl z bytu odcizit značnou hotovost v řádu stovek tisíc korun. Poté, co ho při jeho počínání překvapil majitel bytu, lapka utekl do ložnice, kde se chtěl zbavit důkazů tím, že odhodil obálku s finanční hotovostí za skříně,“ popsal zásah policie tiskový mluvčí Tomáš Hulan.

„Tam celý obnos následně policisté zajistili a vrátili zpět oprávněnému majiteli,“ dodal Hulan.

Zloděje si odvezli policisté, kteří ho obvinili z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení.

Výběr článků

Načítám