Hlavní obsah

Zlínští herci nafotili kalendář s dětmi s postižením

Novinky, Veronika Jurčová

Herci Městského divadla Zlín nafotili kalendář pro Rehabilitační stacionář ve Zlíně na Nivách. Fotografu Zdeňku Němcovi pózovali ve scénách k inscenacím, které má divadlo právě na repertoáru, ve společnosti dětí s postižením.

Foto: Zdeněk Němec

Markéta Kalužíková se fotila jako Laura ve scéně k Tracyho tygrovi.

Článek

Kalendář na rok 2015 nazvaný V říši divů vyjde na podzim a k dostání bude v infocentru na náměstí Míru ve Zlíně, v pokladně divadla a v ABG Knihkupectví v areálu Svit. Výtěžek z prodeje půjde na podporu dlouhodobého projektu Zážitková zahrada, který bude postupně realizován v okolí Hanzelkovy vily, kde stacionář sídlí.

Ze stránek kalendáře se budou usmívat herci Markéta Kalužíková, Luděk Randár, Milena Marcilisová, Gustav Řezníček, Tomáš David, Radoslav Šopík, Marek Příkazký, Jana Drgová, Marie Vančurová, Petra a Radovan Královi, Josef Koller a Romana Julinová.

„Fotit se s dětmi ze stacionáře bylo pro mě velkou ctí. Jsem opravdu vděčný, že jsem si zase aspoň na chvíli uvědomil, co je v životě podstatné, že jsem se na chvilku dostal ze skličujícího okolního světa politického napětí, intrik, konzumu a zištnosti mezi upřímné, čisté dětské tvory a jejich rodiče a opatrovatele, kteří vyzařují lásku, krásu a dobrotu. Cítím k nim velkou úctu,“ popsal setkání s klienty stacionáře Gustav Řezníček.

Nezapomenutelné bylo setkání i pro druhou stranu. „Poslední prázdninový týden jsme strávili s dětmi několik dnů opravdu v říši divů, kterou pro nás divadelní prostředí představovalo. Velice si vážíme milého a vstřícného přístupu divadla. Během focení jsme vnímali úžasnou atmosféru, byl to pro nás jedinečný životní zážitek,“ řekla Ivana Nováková ze stacionáře.

„Moc rádi jsme takovou věc podpořili a věříme, že se kalendář bude líbit,“ doplnila šéfka vnějších vtahů divadla Vladimíra Dvořáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám