Hlavní obsah

Zlínské Zlaté jablko oslaví 5. narozeniny koncertem a autogramiádou Richarda Müllera

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínské Zlaté jablko ve čtvrtek 16. května oslaví první půlkulaté výročí od svého otevření. Narozeninové oslavy proběhnou ovšem již v sobotu 11. května uvnitř centra i na Náměstí Míru. Speciálním hostem bude slovenský zpěvák Richard Müller. Po celý den je připravený bohatý cirkusový program, oslavy ukončí velkolepý ohňostroj.

Foto: Z archivu Richarda Müllera
Článek

V sobotu 11. května ožije Zlaté jablko i hlavní zlínské náměstí oslavami, během kterých si přijdou na své všichni malí i velcí návštěvníci.

„Už od 10 hodin se v prostorách centra i venku mohou lidé bavit vystoupením artistů, žonglérů, klaunů i dalšími cirkusovými atrakcemi, které si sami mohou vyzkoušet a něco se i přiučit. Děti jistě potěší pravé cirkusové šapitó, tradiční historický kolotoč a celá řada soutěží,“ uvádí ředitel centra Jiří Kratochvíl. Cirkusová party bude probíhat od 10 do 15 hodin.

Od 16. hodiny se potom v hlavní galerii centra uskuteční autogramiáda Richarda Müllera. Ale nezůstane jen u rozdávání podpisů. Fanoušci se mohou těšit také na jeho vystoupení, během kterého představí známý slovenský zpěvák své největší hity. Koncert začíná ve 21 hodin v přízemí Zlatého jablka. Po jeho ukončení zhruba v 22 hodin následuje velkolepý ohňostroj s hudebním doprovodem.  

Během celého dne připravili vybraní prodejci také řadu speciálních akcí a slev, které budou mít návštěvníci možnost využít i po běžné otvírací době, u některých až do 22.30 hodin.

Stejně jako v předchozích letech navazuje na oslavy výročí centra i Zlín Film Festival, jehož předzvěstí je již tradičně i výstava Minisalon – Filmové klapky, která zde bude k vidění od 13. do 25. května. Unikátní expozici zahájí 13. května v 17 hodin slavnostní vernisáž v přízemí Zlatého jablka.  

Do svého šestého roku vstoupí obchodní centrum také s celou řadou novinek, mezi jinými např. otevřením zrekonstruovaného dětského koutku či kavárny ve 2. patře v krčku, změnou fastfoodů, rozšířením služeb o lékárnu či uvedením dalších nových módních značek.

Zlaté jablko je dílem architekta Svatopluka Sládečka, který citlivě vyplnil roh hlavního zlínského náměstí a začlenil do stavby i původní historickou budovu Záložny. Společně s radnicí dnes patří k nezpochybnitelným dominantám centra Zlína. Je výrazným orientačním bodem, místem společenského dění a setkávání lidí v centru města. Za dobu jeho fungování jej navštívilo přes 28 milionů návštěvníků. Průměrná denní návštěvnost se pohybuje kolem 15 000 lidí a meziročně se neustále zvyšuje.  

Reklama

Výběr článků

Načítám