Hlavní obsah

Zlínská zoo zve na velikonoční návštěvu, brány otevře i zámek Lešná

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu zlínské zoo se již začíná projevovat jaro. Do svých letních příbytků se postupně vracejí exotičtí ptáci a savci, kteří zimu trávili v chovatelském zázemí. Znovu se otevírají vybrané průchozí expozice a voliéry, od čtvrtka 28. března do 1. dubna bude otevřen i zámek Lešná.

Foto: Leona Roháčková

Na velikonoce se těší i chlouby zlínské ZOO, africké slonice Kálí, Zola a Ulu.

Článek

"Návštěvníci budou moci opět zavítat mezi klokany, velké papoušky ara nebo do průchozí expozice v Amazonii. Výrazně ožije nová Etiopie II, kterou jsme otevřeli vloni na podzim. Do venkovních expozic se sem vrací atraktivní dželady, surikaty, hyena, antilopy kudu nebo domácí skot zebu," přidala pozvání Romana Bujáčková z marketingového oddělení zahrady. 

Zahrada se pochlubí i celou řadou nových přírůstků. Rušno je u klokanů rudokrkých, kde z bezpečí máminých vaků vykukuje hned 12 malých klokánků. V pavilonu afrických kopytníků dovádí pětiměsíční sameček žirafy Rothschildovy a na první procházku do venkovního výběhu zamíří i dva malí adaxové.

V pátek 29. března zlínská zoo navíc otevře zbrusu nový zooshop u hlavního vstupu do zoo a také prodlouží otevírací dobu do 18 hodin.

Zámek otevřen

Během velikonočních svátků, tzn. od čtvrtku 28. března do pondělí 1. dubna, bude po zimní přestávce opět otevřen zámek Lešná.  

Každý z jedenácti pokojů má svou osobitou a nápaditou výzdobu, záplavu živých květin doplňují velikonoční vajíčka, vrbové proutí, osení, zajíčci, kuřátka a dokonce i malá výstava různých ptačích vajíček. Speciální akce pak proběhne přímo o Velikonočním pondělí, kdy bude v zámecké knihovně připravena ochutnávka tradičních velikonočních pokrmů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám