Hlavní obsah

Zlínská filharmonie zahraje pod širým nebem Beethovenovu "Osudovou"

Novinky, Michaela Mitáčková
Aktualizováno

Na netradiční hudební zážitek se mohou těšit v pondělí 13. června návštěvníci 14|15 Baťova institutu ve Zlíně. Pod širým nebem se chystá charitativní koncert zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů.

Foto: archív 14|15 Baťova institutu

Filharmonie pod vedení dirigenta Stanislava Vavřínka zahrála i v loňském roce pod širým nebem.

Článek

Pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka zazní skladba od Ludwiga van Beethovena: Symfonie č. 5 c mol, op. 67 (známá jako „Osudová“). V doprovodném programu vystoupí Prague Cello Quartet. Večer, který bude moderovat Tomáš Gross, vyvrcholí videomappingem.

Záštitu nad koncertem převzala radní pro oblast sociálních věcí, národnostních otázek a menšin Taťána Valentová Nersesjan a radní pro oblast kultury a cestovního ruchu Ladislav Kryštof.

Výtěžek ze vstupného poputuje ve prospěch Kojeneckého a dětského centra, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, p. o. a Za sklem o. s.

„Je to jedna z možností, jak pomoci potřebným a zároveň rozšířit informace o tom, kde je potřeba pomoct. V letošním roce jsme se zaměřili na rodiny, ve kterých žijí děti s poruchami autistického spektra,“ řekla radní Taťána Valentová Nersesjan. Benefiční koncert mohou podpořit také podnikatelé. V takovém případě je třeba se obrátit přímo na zmiňované organizace. „Obě mají připraveny darovací smlouvy a podnikatel má navíc nárok na odčitatelnou položku ze základu daně,“ doplnila radní.

Koncert se koná v rámci cyklu „Muzikanti, hrajte...“, který se poprvé na platformě uskutečnil v roce 2014 u příležitosti Roku české hudby. Tehdy filharmonie zahrála skladbu od Antonína Dvořáka: Symfonii č. 9 e moll, op. 95 Z Nového světa. V loňském roce zlínská filharmonie zahrála během benefičního koncertu filmové melodie, tehdy byl výtěžek věnován Potravinové bance ve Zlínském kraji. Všechny koncerty řídil Stanislav Vavřínek.

Předprodej vstupenek je na recepcích v budově 14 a 15 továrního areálu a v pokladně Filharmonie Bohuslava Martinů v Kongresovém centru Zlín. Vstupné je 100 Kč, děti do 15 let neplatí. V případě nepříznivého počasí se akce zruší a vstupné se vrátí.

Akci finančně podpořila NADACE ŽIVOT UMĚLCE. Pořadateli jsou 14|15 Baťův institut, p. o., Filharmonie Bohuslava Martinů, o.p.s. a Zlínský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám