Hlavní obsah

Zlíňané rozhodovali v anketě o tom, co bude místo torza

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo zbouraného torza nedostavěného obchodního centra by mělo na zlínském sídlišti Jižní Svahy vyrůst sportoviště a prostor pro volnočasové aktivity.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Nedostavěné torzo obchodního střediska je minulostí.

Článek

„Takový je totiž výsledek ankety, kterou v srpnu vyhlásil magistrát. Pro tuto variantu se vyslovilo 266 účastníků, tedy téměř polovina z celkového počtu 572 hlasujících,“ sdělil tiskový mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

„Děkujeme za názory, jsou pro nás velmi důležité. V současné době ještě pokračuje likvidace železobetonového skeletu ‚torza‘, na které navážou terénní úpravy plochy tak, aby došlo k dočasnému prodloužení současného parku. O trvalé výstavbě rozhodne budoucí vedení města, kterému výsledky ankety předáme,“ prohlásil primátor města Miroslav Adámek.

Hlasovat mohli Zlíňané prostřednictvím formuláře umístěného na webových stránkách www.zlin.eu, tuto možnost využilo 487 účastníků, nebo prostřednictvím anketního lístku zveřejněného v Magazínu Zlín. Pro papír se podle Zdeňka Dvořáka rozhodlo 84 hlasujících. Účastníci ankety vybírali ze tří možností:

1/ budova/budovy s občanskou vybaveností (lékařské ordinace, služby, kanceláře, detašované pracoviště magistrátu atd.)

2/ sportoviště, volnočasové aktivity

3/ něco jiného (tipy).

Hned po možnosti číslo dvě u účastníků ankety nejvíce zabodovala první varianta, pro kterou hlasovalo 90 lidí. „Lidé poslali radnici značné množství nápadů. Mezi nimi se nejčastěji objevoval požadavek po parku, který nasbíral 84 hlasů. Hlasující by v parku například rádi viděli restaurace, místa pro grilování, atrakce pro děti, vodní prvky, herny atd.

Řada tipů se týkala sportovních aktivit. Na 57 lístcích se objevil akvapark či bazén, lidé ale navrhovali i nový zimní stadion, fotbalové hřiště s umělou trávou, skatepark, hřiště pro beach volejbal či třeba okruh pro in-line bruslení. Anketa potvrdila problém největšího zlínského sídliště s parkováním. Objevilo se několik navrhovaných variant řešení, od klasického stání (31 hlasů) po nadzemní či podzemní garáže (19),“ upřesnil výsledky ankety Zdeněk Dvořák.

Osmnáct hlasujících navrhovalo postavení nového Domu pro seniory. Šestnáct milovníků psů prosazovalo nápad s vytvořením hřiště, kde by svá zvířata pustili z vodítka. „Přišlo i několik kuriózních tipů nebo těch, které byly zřejmě napsány z recese. Do této kategorie lze zařadit například požadavek na vybudování prasečích jatek či psychiatrické léčebny. Vedení radnice se na názor veřejnosti ptá opakovaně. V minulosti se lidé mohli formou ankety vyslovit například k dalšímu využití zámku či jeho podobě, nebo k přístupu k hazardu,“ dodal tiskový mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám