Hlavní obsah

Zlín se stane kulisou pro nový film Intimity

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový celovečerní film od tvůrců Tajemství staré bambitky se začne natáčet tento týden ve Zlíně. Tentokrát nepůjde o pohádkový příběh, ale o film pro dospělé s příznačným názvem Intimity.

Foto: MD Zlín

Petra Hřebíčková se vrací do Zlína - nyní s filmem Intimity, pak kvůli divadelním Žítkovským bohyním.

Článek

„Rádi bychom prostřednictvím filmu Zlín zviditelnili. Je to takový pokus o resuscitaci filmu v kdysi filmovém Zlíně,“ uvedl autor scénáře, zlínský rodák, Evžen Gogela. „Jsem patriot. Navíc ze Zlína pochází i kameraman Tomáš Kresta a grafik-designér Roman Werner,“ dodal Gogela. 

Film Intimity má skvělé herecké obsazení: Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Jitka Ježková, Martin Stránský, Kristýna Leichtová, Jaroslav Plesl a další. 

Ve snímku se objeví i herečka Petra Hřebíčková, která působila šest let v Městském divadle Zlín a za roli Maryši tady získala prestižní divadelní Cenu Thálie. A rolí ve filmu Intimity její návrat do Zlína nekončí. Jako host přijala hlavní roli Dory Idesové v netrpělivě očekávané dramatizaci bestselleru Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně. Inscenace bude mít na prknech Městského divadla Zlín premiéru 1. března 2014. 

Město Zlín je partnerem filmu a menší roli v něm bude mít i primátor Miroslav Adámek. 

Filmový štáb zahájí natáčení ve Zlíně v pátek 11. října v 16.00 hodin v budově Centroprojektu, večer se pak filmaři přesunou na pětadvacetimetrový bazén v městských lázních. V sobotu 12. října bude od 9.00 do 17.00 probíhat natáčení v klubu Golem, kde by měl filmový kompars vytvořit pravou rockovou atmosféru. Další den, v neděli 13. října, přijdou na řadu exteriéry v okolí Zlína.

„Dlouho jsme hledali nejlepší výhled na město a nakonec jsme ho našli na kopci v Příluku,“ uvedl Evžen Gogela. Natáčet se bude například i na Letné a filmaři zajedou i na valašské kotáry do Slušovic. Samotné centrum města, náměstí Míru, obsadí autoři a protagonisté filmu v pondělí 14. října v 9.00 hodin. Začnou u kašny naproti zlínské radnici a později se přesunou do parku u knihovny.

Režie filmu Intimity se ujal Ivo Macharáček, který je spolu s Evženem Gogelou podepsaný i pod úspěšnou pohádkou Tajemství staré bambitky (na ČT ji viděly dva milióny diváků) a sitkomem Helena (jeden milión diváků na TV Nova). 

Intimity je celovečerní nezávislý film, který se skládá ze sedmi fragmentů milostných příběhů vzájemně propojených v čase. Intimity divákům ukáže sedm pohledů na lásku v jejich různých stádiích, od teenagerské až po seniorskou a to v reálném nadnárodním světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám