Hlavní obsah

Zlatou vařečku získal kadaňský Gulliver

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již posedmé se v Kadani uděloval titul Zlatá vařečka, který je určen nejlepší restauraci v historické části královského města.

Foto: Václav Vlasák

Jaroslava Hofmanová, majitelka restaurace Gulliver, přebírá z rukou Jiřího Kulhánka, starosty Kadaně, titul Zlatá vařečka za rok 2010.

Článek

Město chce tímto způsobem motivovat restaurační zařízení, aby zkvalitňovala svoje služby a aby tak turisté přijíždějící do Kadaně, i místní občané, mohli být se službami v pohostinství spokojeni.

V předchozích letech rozhodovalo o nejlepší kadaňské restauraci hlasování po internetu. V loňském roce došlo ke změně a soutěž mělo na starosti šest utajených hodnotitelů, kteří od dubna do prosince navštěvovali restaurační zařízení.

Jak nám řekla Eva Zörklerová z odboru kultury, který Zlatou vařečku organizoval, celkem bylo do soutěže nominováno osm restaurací. Komise hodnotila nejen kvalitu jídel, nápojům a ochotu obsluhy, ale také třeba čistotu a výzdobu zařízení. Přihlédlo se také k tomu, zda konkrétní restaurace nemá nějaké hříšky na městské policii nebo živnostenském úřadě.

Konečné výsledky byly velmi vyrovnané. Nakonec prestižní ocenění za loňský rok získala restaurace Gulliver, které se podařilo již zvítězit v prvním ročníku. Cenu v pondělí 24.ledna předal majitelce restaurace starosta Kadaně Jiří Kulhánek. Jaroslava Hofmanová netajila svoje překvapení i radost.

„Když mi přišli poprvé oznámit, že jsem vyhrála Zlatou vařečku, tak jsem si nejprve myslela, že jde o legraci a podezírala někoho z personálu. Bylo to ale milé překvapení i pro všechny tady v Gulliveru. Je to také zároveň zavazují pro další období,“ dodala majitelka restaurace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám