Hlavní obsah

Zlatou mistryní ČR v aerobiku je Citová, za týden míří čeští závodníci na světový šampionát

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 700 závodníků, kteří u nás patří mezi špičky v tomto sportu, se o víkendu utkalo na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness týmech v pražské Areně Sparta. K nejsledovanějším kategoriím patřily již tradičně dospělé ženy. Souboj o první místo bývá vždy dramatický a ani letos tomu nebylo jinak.

Foto: Jaroslav Appeltauer pro FISAF.cz - www.apikfoto.cz

Adéla Citová - zlatá v dospělých ženách už potřetí

Článek

Náročnou sestavou plnou emocí zlato nakonec vybojovala Adéla Citová - potřetí za sebou! Spolu s ostatními perfektně připravenými českými závodníky míří za týden na světový šampionát do Nizozemska.

Adéla Citová z Juniorského fitness klubu Louny o víkendu v pražské Areně Sparta připravila publiku skvělý zážitek a zužitkovala své zkušenosti z předchozích domácích i mezinárodních mistrovství. Zlato si vybojovala u poroty i diváků a se skvělými vyhlídkami odjíždí za týden na světový šampionát. Nyní trojnásobná mistryně ČR má na svém kontě už také stříbrnou příčku z mistrovství světa i Evropy. Na obou šampionátech se před ni dostala jen zkušená Belgičanka Lissa van Brandeová.

Velkou konkurentkou i zkušeným zahraničním závodnicím ale letos bude i nová česká posila a hned držitelka českého stříbra v dospělých singlech - Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Ta letos v dospělých ženách nastoupila poprvé z pozice loňské juniorské mistryně ČR a v této kategorii byla držitelkou i světového zlata… Třetí posilou českého tandemu v ženské dospělé kategorii byla letos na MČR bronzová Veronika Šeráková z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany.

Na zlatou si brousí zuby i česká dua a tria

Dechberoucí vystoupení netrpělivému publiku letos opět předvedla v dospělých triích Adéla Citová ze svými kolegyněmi z Juniorského Fitness Klubu Louny – Eliškou Martinovskou a Karolínou Jánskou. České mistryně si z loňského mistrovství světa přivezly stříbrnou příčku a letos se rozhodně pokusí dosáhnout na zlato.

S velkými nadějemi na světový šampionát míří také naši současní zlatí v dospělých duích - Lucie Veličková a Marek Šotola z Fit studia D Praha. Ti spolu tvoří dospělé duo prvním rokem, ale jejich souznění je natolik velké, že působí sehraně jako letití aerobikoví partneři.

Obávaným soupeřem na domácím i mezinárodním aerobikovém poli je rozhodně také dospělý step tým ze Sportovního klubu aerobic Oxygen Příbram. Ten i letos získal na MČR zlato, a to navzdory novému složení, ve kterém figuruje i Daniela Chlebnová, která v kategorii step aerobic získala 6 mistrovských titulů.

V jedinečné šestileté šňůře zlatých medailí z MS se budou snažit pokračovat i současné zlaté dospělé závodnice v kategorii Aerobik Grande z Aerobic Dancers Kladno. Dnes tento tým obsahuje pouze dvě členky slavného týmu, ale ty předávají své zkušenosti mladším kolegyním, a to velmi dobře, jak se ukázalo na MČR v jejich originální sestavě.

Teprve druhý rok spolu závodí tým Aerobic Grande v kategorii dospělých z The Queen club. Zajímavostí ovšem je, že se v týmu objevuje i trenérka Tamara Jiříková, která svou závodní kariéru ukončila již před 4 lety. Na MČR zkušené závodnice získaly stříbro.

Se zábavnou retro skladbou Back in time si publikum získal i zlatý tým Aerobic Performance z Fit studia D Praha, který se chce v Nizozemsku postavit australským závodnicím nejen perfektními výkony, ale i originální sestavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám