Hlavní obsah

Zlato a stříbro českých hasičů na MS cyklistů na Korsice

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 10. až 12. června se zúčastnila česká hasičská reprezentace Mistrovství světa v silniční cyklistice hasičů na ostrově Korsika. Jel se 80kilometrový silniční závod, časovka dlouhá 11 kilometrů a závod horských kol o délce 40 kilometrů.

Foto: HZS MSK

MS v Cyklistice na Korsice

Článek

Zlato v časovce vybojoval Zdeněk Šlehofer starší ze sboru dobrovolných hasičů města Příbram, stříbro v časovce Petr Baran, dobrovolný hasič v Ostravě-Staré Bělé. Čeští profesionální a dobrovolní hasiči získali i několik dalších pěkných umístění v první desítce.

Slavnostního zahájení a ukončení akce se zúčastnil také ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje plk. Ing. Zdeněk Nytra, který převzal putovní pohár pořadatelské země. Příští rok bude hostitelskou zemí v MS v cyklistice právě Česká republika, konkrétně Ostrava. Jde o historicky první MS v cyklistice hasičů na území střední a východní Evropy, v třicetileté historii těchto klání.

Světový šampionát se uskuteční 24. až 26. srpna 2012. Silniční závod se pojede v Ostravě-Porubě, se startem a cílem na Hlavní třídě, závod horských kol se uskuteční v Bělském lese. Vhodnou trať na časovku pořadatelé zatím vybírají.

Reklama

Výběr článků

Načítám