Hlavní obsah

Živý Zlín hledá pouliční muzikanty. Nejlepším dá šanci zahrát si veřejně a soutěžit o výhru

Novinky, Jana Kubáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě do konce dubna mohou zkusit štěstí hudebníci, kteří by rádi předvedli své hudební nadání veřejně. A pokud si nakloní svým výkonem hlasující fanoušky, mohou získat cenu i možnost další veřejné produkce. Živý Zlín pořádá druhý ročník Festivalu pouličních muzikantů: Ukaž, co umíš!

Foto: Živý Zlín

Festival pouličních muzikantů: Ukaž co umíš! 2017

Článek

Napříč žánry, napříč věkem. To je Festival pouličních muzikantů. Nejedná se o soutěž pro kapely, nýbrž pro solitérní hudebníky - pouliční muzikanty. Ještě necelý týden mohou zasílat své nahrávky a přihlásit se tak do soutěže.

Vybraní interpreti vystoupí během května a června za organizační a zvukové podpory pořadatelů v parku Komenského ve Zlíně. Hlasovat pro ně budou lidé na místě, od července bude spuštěno i hlasování na internetu. Třetí složkou, která bude mít vliv na výsledek, bude hlasování odborné poroty.

Vítěz získá možnost proměnit ve prospěch svých hudebních aktivit částku tři tisíce korun. Kdo se jím stane, to bude jasné v září, kdy proběhne v jeden den hudební přehlídka všech účastníků.

Živý Zlín se cíleně zabývá pouličním uměním, projekt Statutárního města Zlín, který je plně v kompetenci Městského divadla se snaží koncepčně pracovat s veřejným prostorem. Má ambice v letošním roce do ulic přivést nejenom pouliční muzikanty, ale také nabídnout různé typy happeningů - od žonglérů v ulicích, přes živé sochy, po taneční akce. Zcela zdarma bude možné využít nabízené aktivity a workshopy - Coaching Point, English Point, jógu, interaktivní program s názvem Filharmonici na ulici, cirkusové a další dílny.    

Další informace: www.zivy.zlin.cz, www.facebook.com/zivyzlin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám