Hlavní obsah

Život dětem a Škoda Auto budou pomáhat nemocným dětem další čtyři roky

Novinky, Tomáš Kopečný

Organizace Život dětem byla vybrána zaměstnanci Škoda Auto, a.s. do dlouhodobých zaměstnaneckých sbírek pro období 2020-2024. Každý měsíc se zaměstnancům ze mzdy strhává na základě jejich souhlasu určitá částka, která je věnována nemocným dětem.

Foto: Škoda Auto
Článek

Sama společnost Škoda Auto a.s. následně částku navyšuje o 80 procent z peněz darovaných zaměstnanci. Vzájemná spolupráce probíhá už od roku 2014 a za celou dobu se díky ní podařilo získat 6 680 433 korun.

„Jsme rádi, že jsme byli zaměstnanci vybráni i pro další kolo zaměstnaneckých sbírek, tedy na období 2020-2024. Je to úžasná pomoc, která nám neziskovým organizacím poskytuje velkou jistotu do příštích let. Například v loňském roce jsme mohli zásluhou zaměstnaneckých sbírek pomoci 47 rodinám částkou vyšší než 1 900 000 Kč. Za tuto pomoc patří všem štědrým zaměstnancům i laskavému vedení společnosti velký dík,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

U příležitosti vyhlášení nového ročníku se přímo v Mladé Boleslavi sešli zástupci deseti neziskových organizací, aby s vedením a se zástupci odborových organizací společnosti Škoda Auto a.s. podepsali tzv. memorandum o spolupráci.

„Skutečnost, že jsme opět mezi desítkou podporovaných organizací, svědčí o velké důvěře přispívajících zaměstnanců. Děkujeme všem, kteří stejně jako v minulých letech budou nemocným dětem pomáhat, a věříme, že letáková kampaň, kterou Škoda Auto za pomocí svých zaměstnanců připravila, bude velkou inspirací i pro ty, kteří se do zaměstnaneckých sbírek prozatím ještě nezapojili,“ dodala Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny, sbírka Srdce dětem a benefiční koncert Rádio srdcem pro Život dětem.

Další informace na www.zivotdetem.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám