Hlavní obsah

Zimní plavci se po jedenácté představili v Čehovicích

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 8. listopadu přivítal Čehovický rybník po jedenácté 109 zimních plavců. Konal se zde v rámci Českého poháru další závod zimního plavání. Trochu uplakané počasí nijak neubralo na náladě a atmosféře celého závodu.

Foto: Michal Mucha

Start na jeden kilometr ženy.

Článek

Nejsilnější disciplínou byla opět nejdelší trať 1000 m. Na 56 plavců a plavkyň změřilo své síly v 10,3°C teplé vodě.

V kategorii žen zvítězila Magda Okurková (Fides Brno), druhé místo obsadila Iveta Nováková (SCPAP Pardubice) a pro bronz si doplavala Denisa Haltmarová (PK Zábřeh).

V kategorii muži se na prvním místě umístil nový plavec, který plave za Fides Brno, Richard Nyáry, pro stříbro si doplaval Martin Zajden (Fides Brno) a bronzovou medaili získal Jakub Valníček (I. PKO Praha).

Nejstaršími účastníky závodu byli Blanka Vyskočilová (1939 - Hradec Králové) a Bohumil Pácl (1940 - Haná Prostějov).

Pořádající oddíl dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov si v letošním Českém poháru vede velmi dobře. Drží třetí příčku, a to zatím s velmi dobrým náskokem. Z TJ Hané obsadila na 750 m třetí místo v kategorii ženy Šárka Dadáková a na 500 m třetí místo v kategorii ženy Věra Kubanová. Velkým skokanem se stala i tvář na diplomech nejmladší účastník závodu Martin Šenkýř (2004 - Haná Prostějov), který sice plaval mimo soutěž kvůli věku, ale uplaval 500 m. Celkem plavalo za TJ Hanou 14 plavců.

Předseda oddílu Luděk Coufal oficiálně před plavci oznámil svou rezignaci na post předsedy oddílu DZP i celé TJ Hané od 1. prosince 2014. Předsedkyní oddílu byla jednohlasně zvolena na nedávné členské schůzi dlouholetá členka oddílu, rozhodčí, nejlepší plavkyně oddílu a přemožitelka kanálu La Manche Dana Zbořilová.

Její slavnostní inaugurace a rozloučení a poděkování dosavadnímu předsedovi proběhne v rámci Vánoční koupele 24. prosince 2014 v pravé poledne na výpusti Plumlovské přehrady, kam zveme všechny příznivce zimního plavání a otužování.

Velký dík za velmi dobře organizačně zvládnuté závody patří všem členům oddílu DZP TJ Hané, kteří se podíleli na přípravě a organizaci celého závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám