Hlavní obsah

Židlochovice zvou na farmářský trh

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko Židlochovice pořádá v sobotu 17. června na náměstí Míru tradiční Žerotínský farmářský trh. Nakupovat převážně regionální produkty bude možné od 8.00 do 13.00.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační snímek z náměstí Míru v Židlochovicích

Článek

Žerotínské trhy jsou speciální prodejní akcí, kde se nabízí zemědělské a potravinářské produkty, a jejichž cílem je mimo jiné podpora malých a středních pěstitelů, chovatelů, zpracovatelů a výrobců potravin a rovněž zásobování občanů čerstvými plodinami a potravinami převážně českého a regionálního původu.

Na trzích není možné prodávat zboží, které se zaměřením trhů nesouvisí, jako je například běžná kosmetika, levný textil, galanterie a podobně. Prodejci biopotravin musejí mít na stánku k dispozici doklad o certifikaci, který potvrzuje kvalitu nabízeného zboží.

K dobré náladě prodejců i nakupujících přispěje vystoupení dětského folklórního souboru Rozmarýnek z Pohořelic, které je naplánováno na 10.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám