Hlavní obsah

Ženy z azylového domu se v Amazonu setkaly s autorkou bestselleru Losos v kaluži

Novinky, Markéta Hellingerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti Dne matek, který každoročně připadá na 12. května, navštívily distribuční centrum společnosti Amazon v Dobrovízi ženy z azylového domu. Dostaly příležitost prohlédnout si distribuční centrum a setkat se se spisovatelkou Markétou Lukáškovou.

Foto: Zdeněk Rerych

Návštěvnice distribučního centra Amazonu s Markétou Lukáškovou.

Článek

Akce se konala v rámci tematických veřejných prohlídek, které Amazon pořádá od začátku tohoto roku.

Markéta Lukášková, je autorkou oblíbených knih Panda v nesnázích a Losos v kaluži. Prošla si kancelářskou prací v agentuře, otestovala své fyzické síly jako fitness trenérka a překonala také vlastní psychické problémy.

Formou přednášky a diskuze se se ženami z azylového domu sv. Vincenta de Paula, který se nachází v Dolním Podluží nedaleko německých hranic, podělila o tuto strastiplnou cestu, kterou musela absolvovat, než se dostala k psaní úspěšných knih. Odpovídala také na různorodé otázky, které souvisí s profesí spisovatele obecně. Návštěvnice distribučního centra byly knihami Markéty Lukáškové následně obdarovány.

Na závěr akce se ženy z azylového domu vydaly společně se spisovatelkou Markétou Lukáškovou na klasickou prohlídku distribučního centra, v jejímž rámci měly možnost poznat, co se stane po kliknutí na tlačítko „objednat“ na stránkách společnosti, jak vůbec funguje takové distribuční centrum a jakou cestu balík z Amazonu absolvuje, než se dostane k zákazníkovi domů.

V průběhu celé akce se o děti žen z azylového domu starali zaměstnanci distribučního centra. Děti dostaly interaktivní knihu Reného Nekudy s názvem Příběhostroj, se kterou společně se zaměstnanci pracovaly. René Nekuda se podobně jako Markéta Lukášková účastnil dřívějších tematických prohlídek distribučního centra společnosti Amazon.

„Mám radost, že se veřejné prohlídky distribučního centra líbí našim návštěvníkům, zvlášť ty tematické,“ dodala Miroslava Jozová, CEE PR manažer Amazonu.

Veřejné prohlídky realizuje Amazon v českém distribučním centru v Dobrovízi již pět let. Od té doby vidělo jedno z nejmodernějších logistických pracovišť přes 4000 lidí. Vzhledem k jejich velkému úspěchu nabízí letos více termínů, prohlídky rozšiřuje na dvě denně, pět dní v týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám