Hlavní obsah

Ženská florbalová reprezentace se představí v Bohumíně a Ostravě

Novinky, Lucie Balcarová

Fantasticky obsazený Bospor Women´s Cup florbalistek se uskuteční v sobotu 6. a neděli 7. září v Bohumíně a Ostravě. Zúčastní se jej i reprezentační tým pod vedením kouče Miroslava Janovského, domácí mistr z Vítkovic, slovenský šampion Tvrdošín a další tři přední celky z obou zemí.

Foto: Lucie Balcarová

Nová sportovní hala v Bohumíně zažije první zatěžkávací zkoušku hned po svém otevření.

Článek

Hrát se bude systémem každý s každým na 3 x 15 minut čistého času. Šest utkání se bude konat v hale SC v Ostravě-Dubině, zbývajících devět ve zbrusu nové sportovní hale v Bohumíně.

„Vstup na utkání je zdarma a věříme, že se z turnaje stane zajímavá tradice. Pro extraligové celky od nás i ze Slovenska jde o poslední vážnou prověrku před startem mistrovských soutěží,“ uvedl ředitel turnaje Ondřej Veselý z bohumínského klubu B 98 s tím, že finančně turnaj dotují obě pořadatelská města a Bospor Women´s Cup byl podpořen i z projektu Ostrava – Evropské město sportu 2014.

Zajímavostí je, že národní výběr souhlasil s modelem „plovoucí“ reprezentace. „To znamená, že některé z hráček budou nastupovat během turnaje za svůj klub a i za reprezentaci,“ potvrdil Veselý.

Národní celek, v jehož nominaci je jedinou novou tváří obránkyně Veronika Rybičková z pražského Elite, následně čeká soustředění spolu s juniorskou reprezentací v Bystřici nad Pernštejnem.

Nominace ČR:

Brankářky: Christianová (Bohemians), Kubíčková, Ranochová, obránkyně: Halfarová, Ratajová (vš. Vítkovice), Bachmaierová, Theimerová, Tožičková (vš. Chodov), Koníčková (Liberec), Rybičková (Elite Praha), Čapková, útočnice: Hubáčková, Krupnová (vš. Herbadent), Enenkelová, Paloncyová, Sládečková (vš. Vítkovice), Křížová, Řepková, Urbánková, Vojáčková (vš. Chodov), Kiecková (FBC Ostrava), Tvrzníková (Vinohrady).

Program turnaje:

Sobota – Ostrava: Liberec – Vítkovice (9), Tvrdošín – Chodov (10.30), Liberec – Pruské (12), Vítkovice – Tvrdošín (13.30), ČR – Chodov (15), Bohumín: Pruské – ČR (9), Liberec – Tvrdošín (16.30), Chodov – Pruské (18), Vítkovice – ČR (19.30).

Neděle – Ostrava: Vítkovice – Pruské (8), Bohumín: Liberec – Chodov (8), ČR – Tvrdošín (9.30), Vítkovice – Chodov (11), Pruské – Tvrdošín (12.30), Liberec – ČR (14).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám