Hlavní obsah

Žena napadala a okrádala seniorky, hrozí ji až deset let za mřížemi

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset let za mřížemi hrozí čtyřiadvacetileté ženě z Karviné, která v šesti případech obelstila a následně okradla seniorky. Aby se žena mohla do bytu seniorek dostat, vymyslela si k tomu různé záminky. Vybírala si většinou domy s pečovatelskou službou.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu došlo den před Štědrým dnem v loňském roce. Žena si na ulici Markova ve Fryštátě vyhlédla dům s pečovatelskou službou, kde navštívila šestasedmdesátiletou seniorku. 

„Pod záminkou vytopení spodního bytu se pachatelka dostala do obývacího pokoje ženy. Uvnitř starou ženu uchopila za límec županu a chtěla peníze. Trhnutím ji shodila na zem a odcizila ji hotovost ve výši 3000 Kč,” uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Ženě tato suma zřejmě nestačila, vydala se proto v ten samý den ještě do domu s pečovatelskou službou v Borovského ulici v Karviné-Ráji. Vymyslela si dokonce i stejnou historku jako u prvního případu.

„Jen co stará paní pootevřela dveře, pachatelka ji vtlačila dovnitř a chtěla peníze. Seniorka se snažila nevítanou návštěvu vyprovodit ven z bytu, ale pachatelka využila fyzickou převahu. Do staré paní strčila, ta upadla a ona prohledala zásuvky. Z bytu odešla s 18 000 Kč na hotovosti,” pokračovala k případu mluvčí.

S krádežemi vypočítavá žena pokračovala i těsně před koncem loňského roku. Opět si vybrala dům s pečovatelskou službou, tentokrát v ulici U Svobodáren v Karviné-Novém Městě. Zde 27. prosince zastavila dvaaosmdesátiletou seniorku s tím, že má žízeň. Dostala se tak do bytu.

Seniorka v dobré víře ženě darovala 20 Kč, pachatelka však poděkovala krádeží kabelky. Stařenka tak přišla o osobní věci a doklady.

Podobné scénáře následovaly i v letošním roce, poprvé 15. ledna a opět v domech s pečovatelskou službou, kdy pětaosmdesátileté ženě v ulici U Lesa v Karviné-Ráji odcizila 2200 Kč. 

Hned následující den pak žena obrala pětasedmdesátiletou seniorku. Tu se žena nebála udeřit pěstí do čela, žena tak na chvíli ztratila vědomí a přišla o 4200 Kč. 

Za další kořistí se vydala 18. ledna. V domě s pečovatelskou službou v ulici U Svobodáren zazvonila na sedmaosmdesátiletou ženu. Nejprve nabízela prodej zboží, po odmítnutí starou paní vtlačila do bytu. K ženě se chovala násilně do doby, než získala 300 Kč na hotovosti.

„Policejní komisař proti pachatelce zahájil trestní stíhání a ženu obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, přečinu porušování domovní svobody a pokračujících přečinů krádež. Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání, soudce vyhověl a žena byla převezena do vazební věznice. V minulosti (jako mladistvá) již byla trestána za majetkovou trestnou činnost páchanou na seniorech. Pachatelka je ohrožena trestem odnětí svobody až na deset let,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám