Hlavní obsah

Ze Safari až pod Černou horu

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátá Rally Krkonoše – Cíl Neznámý je minulostí. Provázela ji dobrá nálada a krásné téměř letní počasí.

Foto: Pavla Hlavatá

Rozprava s posádkami v Safari kempu v ZOO Dvůr Králové nad Labem

Článek

Všechny posádky přivítalo 10. září s otevřenou náručí parkoviště před Safari kempem u ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Už od ráno to vypadalo na velmi teplý den, a tak se nebylo co divit, že většina soutěžících dorazila v krátkých kalhotách. Prezentace posádek probíhala pod širým nebem stejně jako řešení záludného kvízu.

Prvním bodem programu byla zkouška zručnosti pod vedením Mirka Krčmáře z ATS Trutnov. Slalom, podélné parkování i couvání do garáže zvládli téměř všichni na výbornou. Brzy se tedy mohlo startovat.

Posádky vybavené šipkovým itinerářem se nejprve vydaly do Safari a poté už do první etapy. Přes přehradu Les Království a dvě zastávky (na poutním místě „U studánky Panny Marie“ u Kocléřova a na vyhlídce Mečovské panorama) se dostaly až do časové kontroly.

Ta byla letos situována do malebné osady Skály – Bischofstein, která figurovala i v dílech Aloise Jiráska. Procházku po okolí zpestřila svatba a cyklistický maraton. Teplé počasí ztěžovalo soustředění, a proto si všech dvacet předmětů při zvláštním úkolu dokázala zapamatovat pouze jedna dvojice.

Druhá polovina trasy zavedla soutěžící do Broumova, kde navštívili klášter. Potom se vydali zpět přes Teplické a Adršpašské skály do Radvanic a Malých Svatoňovic ke studánce. Cíl pak byl v oblíbeném hotelu Omnia v Janských Lázních, který poskytuje ideální zázemí. Podávala se zde večeře, odjel se slalom a proběhlo vyhlášení výsledků. Po něm následoval dlouhý potlesk, kterého si všichni velice vážíme.

A kdo se radoval z věcných cen? Všech 28 zúčastněných posádek, jak se již stalo tradicí. Kompletní výsledky jednotlivých kategorií a soutěží jsou k dispozici na www.rallykrkonose.cz, a proto zmíníme pouze několik informací.

Vítězi v celkovém pořadí se stali Karel Javůrek s Alenou Vackovou ve Škoda Octavia RS. Ti spolu s Jakubem Dytrychem a Janou Javůrkovou ovládli také soutěž týmů. Zkoušku zručnosti vyhrál Josef Dvořák s Octavií a v závěrečném slalomu neměl konkurenci Honza Boubín s Toyotou Yaris.

Závěrem mi dovolte jménem organizátorů poděkovat všem posádkám, které nelitovaly vážit cestu do Východních Čech (jedna dorazila dokonce až ze Slovinska). Zároveň děkujeme i všem partnerům (za všechny jmenujme firmy Vetim a Trotina Auto) a doufáme, že se v hojném počtu sejdeme také na startu jubilejního desátého ročníku plánovaného na podzim 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám