Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič jezdil po městě autem i s dítětem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel hrozí šestatřicetiletému muži z Otrokovic, kterého policisté několikrát přistihli, když řídil osobní auto pod vlivem drog. Při posledním zadržení vezl v autě šestileté dítě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Muž je naprosto nepoučitelný uživatel drog, který pod jejich vlivem bez váhání usedá za volant svého vozidla, přestože byl za podobné jednání už třikrát soudně trestaný. Otrokovičtí policisté jim dobře známého recidivistu během pouhých tří týdnů zastavili v Otrokovicích celkem třikrát,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Poprvé policisté zastavili recidivistu začátkem dubna v ulici Objízdná těsně před půlnocí, po druhé po dvanácti dnech krátce po poledni na třídě Tomáše Bati a potřetí na konci dubna krátce po osmé hodině večer na Štěrkovišti.

„Ve všech případech byl u muže test zaměřený na požití alkoholu negativní, ale protože měl silně zarudlé oči, byl roztěkaný, zmatený a měl zpomalené reakce, policisté tušili, odkud vítr vane. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel ve všech třech případech pozitivně na amfetaminy a cannabis,“ popsala další okolnosti policistka.

Řidič nezapíral a přiznal požití pervitinu i marihuany. „Zarážející však v posledním případě bylo, že na zadním sedadle jeho vozidla seděl šestiletý kluk. Policisté dítě předali jeho matce, muži ve všech případech zakázali další jízdu a převezli ho k lékařskému vyšetření, které určí, jaké množství drog kolovalo v jeho organismu,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám