Hlavní obsah

Zdeněk Troška pokřtil knihu Babovřesky a chystá se natáčet třetí díl

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 31. března v pražském knihkupectví Neoluxor na Václavském náměstí bylo svědkem křtu knihy Babovřesky - U nás ve vsi je to hezký, za účasti režiséra Zdeňka Trošky.

Foto: Petr Mráček

Zdeněk Troška

Článek

Zdeněk Troška dorazil na křest spojený s autogramiádou ve výborné náladě. Svým humorem bavil i přítomné diváky, kterých se sešlo více, než bývá u podobných akcí zvykem.

Doprovod mu dělal jeden z nejobsazovanějších českých herců Jan Kuželka, který si zahrál v desítkách filmů a na plátně se objevuje od roku 1972, kdy poprvé hrál ve filmu Akce Bororo. Ještě dříve se Jan Kuželka objevil v televizi, a to v seriálu Pan Tau z roku 1969.

V komediích Babovřesky jej diváci mohou vidět v roli hostinského. Jan Kuželka se objeví i ve třetím, posledním pokračování komedie Babovřesky, kterou Zdeněk Troška začne natáčet koncem května v Turecku. Premiéra je stanovena na 14. února příštího roku. 

Vedle známých postav z prvních dvou dílů, které hráli například Jana Synková, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Lukáš Langmajer a další se vrátí i Lucie Bílá, která pokřtí svého synka Tygra. 

Jak režisér prozradil, rád by natočil další pohádku, kterých má v šuplíku již sedm, jenže nejsou na pohádky finance. Určitě další filmová Jasněnka, či Princezna ze mlejna by byla skvělou podívanou.

Na křtu knihy dostal Zdeněk Troška i od vydavatele knihy originální dárek. Starý diaprojektor, který si mnozí z nás pamatujeme, jak jsme si na něm pouštěli pohádky na stěnu nebo bílé prostěradlo.

První díl filmu Babovřesky vidělo přes 650 tisíc diváků. Druhého dílu zatím více než 200 tisíc diváků. Je vidět, že komedie Zdeňka Trošky stále diváky do kin přitahují.

Související témata:

Výběr článků

Načítám