Hlavní obsah

Zdeněk Troška finišuje s filmem Strašidla

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová komedie Zdeňka Trošky Strašidla vstoupí do kin 18. srpna, ale již nyní představuje trailer. Film se natáčel od loňského září.

Foto: archív Falcon

Film Strašidla

Článek

V hlavních rolích se představí řada známých českých herců – Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Bronislav Kotiš, Carmen Mayerová, Matěj Hádek, Petr Nárožný, Václav Postránecký nebo Karel Dobrý.

Hlavní postavou filmu je hejkal Hugo, který žije ve staré vile na pokraji města klidným životem. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád  úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov.

A jak zjistí, za dům řadu let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. A přesto tu žije jakási divná rodinka. Verdikt je jasný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře, ale peníze nevyčaruje?

Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo.

Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? 

Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít  úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných“ lidí. 

Zdeněk Troška připravil pro své herce náročný „program“ - převleky, kaskadérské scény, nutnost hrát tak, aby bylo možné dodělat triky. Překvapil ho někdo z hereckých představitelů třeba tím, jak zvládl kaskadérské kousky či náročné scény?

„Snad nejvíc vodník Jirky Dvořáka už jen tím, že se musel nořit v říjnu do ledové vody zámeckého jezírka. Ale vykoupal se i Matěj Hádek v roli záletného divadelního režiséra a kaskadér Pavel Bezděk coby manžel Terezky Bebarové, majitelky prádelny a čistírny,“ vzpomíná na natáčení režisér Troška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám