Hlavní obsah

Žďárským stolním hokejistům patřilo ve finále Ligy škol sedmé místo

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. března se na základní škole v Meziboří uskutečnil závěrečný turnaj letošního ročníku školních družstev Liga škol ve stolním hokeji.

Foto: Tomáš Vítámvás

Finále Ligy škol 2014

Článek

V Moravském semifinále Ligy škol se tým ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou umístil na bronzové příčce. Do finále, které se konalo na opravdu vzdáleném místě, však cestoval s ambicemi nejvyššími. V úvodu dokázaly děti ze Žďáru nad Sázavou porazit domácí tým, ZŠ Meziboří, který byl vítězem Českého semifinále. Poté získal tým ZŠ Švermova ještě druhé vítězství nad Strakonicemi.

Nadějný start turnaje však netrval dlouho. Také další týmy usilovaly o cenné kovy. ZŠ Švermova se tak do cesty postavili největší favorité z Brna Kohoutovic, z Boskovic a z Mostu. Ačkoliv hráči podali výborný výkon, stačili jejich síly pouze na remízu s později třetími Boskovicemi. Celkově tak týmu ZŠ Švermova náleží 7. místo v lize škol 2014.

O úspěch, v podobě finálové účasti se postarali především tito hráči: Martin Bednář, Lukáš Krejčí, Tomáš Vokoun, Michael Koudela, Ondřej Sobotka, Matěj Novotný a Adam Šustr.

Vítězným týmem Ligy škol 2014 se stal tým z Brna - CVČ Kohoutovice, místo druhé získala 8. ZŠ Most a třetí byl DDM Boskovice.

V neděli 23. března se uskutečnil za účasti dvou hráčů ZŠ Švermova také finálový turnaj TOP 16 – turnaj nejlepších hráčů uplynulého ročníku Žákovské tour. Nejzkušenější hráč Žďáru, Martin Bednář, do semifinále neprošel a umístil se na 9. příčce. Zato Lukáš Krejčí, který byl v tomto turnaji náhradníkem, dokázal uspět a v celkovém pořadí se umístil na místě pátém.

Na prvních dvou příčkách se pro mnohé překvapivě umístili hráči z Polska. Vítězem se stal Slawomir Luska a druhý byl Patryk Duda. Teprve na příčce třetí se umístil zástupce České republiky, Vojtěch Jandečka z Mostu.

Tuto činnost, účast hráčů ve finále Ligy škol a ve finále TOP 16 žákovské tour, podporuje Město Žďár nad Sázavou.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.smshsk.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám