Hlavní obsah

Zažijte vánoční atmosféru na veltruském zámku při výrobě adventních dekorací

Novinky, Romana Indrová Semelková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Ostrov-Veltrusy na návštěvníky v sobotu 28. listopadu dýchne kouzlem Vánoc. Od 9:00 do 17:00 se zde uskuteční již osmý ročník Adventního tvoření, které doprovodí tematická výstava a pohádka pro děti - tu je ale potřeba si zarezervovat.

Foto: Romana Semelková

Adventní tvoření

Článek

Severozápadní křídlo zámku se na jeden den promění v dílnu, kde si budou malí i velcí moci vyzkoušet, jak se vyrábí svíčky ze včelího vosku, věnce, svícny různého druhu nebo tradiční ozdoby, které mohly být třeba z papíru. Materiál pro vás bude nachystán a nemusíte se bát, že na výrobu zůstanete sami. Každému budou k dispozici zámečtí zahradníci.

V rámci akce se také otevřou dveře nově zrekonstruované zámecké kaple Svatého Kříže, které dominuje nástropní freska s motivem alegorie Víry. Vy zde budete mít možnost vidět ukázky adventní dekorace a širokou škálou floristických doplňků.

Pokud se ale spíše zajímáte o výrobky ze dřeva, právě pro vás je přichystaná výstava s názvem Dřevěné Vánoce. Najdete zde hračky nebo předměty sváteční i denní potřeby, které úzce souvisejí se zimou a vánočním časem.

Pro děti je připraven také program v podobě divadelního představení Povídání ovčí babičky, se kterým vystoupí v 15:00 Sváťovo dividlo z Litoměřic. Možná se skutečně budete divit, jak vaše děti byly hodné, nebo naopak, až zámek po představení navštíví i Mikuláš se svými pomocníky. Divadelní představení s Mikulášskou nadílku je však potřeba předem zarezervovat pro omezený počet míst.

Vstupné na Adventní tvoření s výstavou Dřevěné Vánoce: 25 Kč

Pohádka Povídání ovčí babičky a Mikulášskou nadílkou: děti 65 Kč, dospělí 90 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám