Hlavní obsah

Závodu v Bělském lese se zúčastnilo přes 400 běžců

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 8. dubna se běžel v Ostravě-Zábřehu již druhý závod ze série akcí Graft Rungo.cz běhů. Centrum závodu bylo na Svazácké ulici vedle koupaliště Vodní areál Jih a Kulturním domem Akord. Pořadatelům se k závodu přihlásilo přes 400 závodníků. Start byl zahájen v 11.00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 8.4.2017 Běh Graft RUNGO.cz - Běháme srdcem. Start v 11,00 hodin

Článek

Ředitel závodu Marek Topinka společně s šéfredaktorem internetového webu Rungo.cz Markem Odstrčilíkem připravili trať v Bělském lese v délce 7,5 kilometru. Trať byla členitá, nejméně z poloviny se běželo do kopce.

„Jsme rádi, že můžeme závody organizovat v Ostravě. Jsme již zde třetím rokem a vždycky je zde dobrá sportovní společnost. Dnes se nám vydařilo i počasí. Limit přihlášek jsme nasadili na 500 přihlášených. Chceme dělat svižné a pěkné závody. Jsme dobrovolníci. Organizováním závodů se neživíme,” uvedl Marek Topinka. 

„Navíc jsme rádi, že se nám hlásí právě takoví, kteří jsou na těch závodech poprvé, vyzkouší si běh na poměrně uběhnutelnou vzdálenost a příště přijdou zase. Trenérka Tereza Šádkovová před závodem účastníky rozcvičila a na závod připravila,” dodal Marek Odstrčilík.

V 11.00 hodin bylo a odstartováno. Bělským lesem zašustěly maratonky a závodníci začali vdechovat svěží, čistý lesní vzduch.

Po necelé půlhodince do cíle vběhl první závodník kategorie M39 (21 - 39 let) Tomáš Janošek z MK Seitl Ostrava v čase 27 minut a 32 vteřin. Za ním v těsném závěsu doběhl Rostilav Václavík z Madeji sport Ostrava v čase 27:42. Třetí doběhl Vítězslav Koštál ze SK Černé plíce - 28:08.

„Závod se mi líbil. Ještě nedávno jsem dělal triatlon. Teď jsem již rok v maraton klubu Otty Seitla. Připravuji se na delší tratě. Chtěl bych si zaběhnout Košický maraton,” řekl po doběhu Tomáš Janošek.

Neuběhlo ani deset minut a ladným běžeckým krokem do cíle doběhla první žena F39 (21 - 39 let) Lucie Pecinová z Rungo.cz - 7,5 kilometru zvládla za 39:37 před Evou Šlosarovou z Ostravy a třetí Michaelou Hynerovou z Brose.cz - 33:10.

„Bylo to super. Pěkné jarní počasí, skvělá trať, trochu bláta, trochu to klouzalo. Běhám za společnost Brose.cz z Kopřivnice a jsem ráda, že je mohu reprezentovat,” řekla Michaela.

Do cíle dobíhali další závodníci, navzájem se povzbuzovali. Nejvíce potlesku sklidila ta poslední, která vydržela až do konce. Je třeba pořadatele pochválit, že v závěru při udělování diplomů a cen vyhlásili ceny pro nejrychlejší závodníky bez ohledu na věkovou kategorii a také kategorii "respekt", kterou obdržela právě ta poslední - Mária Kolková.

Seriál Rungo.cz - běháme srdcem ve spolupráci internetovým webem iDnes.cz bude pokračovat 11. června v Plzni - běh Borským parkem, 16. září v Brně - Běh v brněnské zoo, 30. září v Pardubicích Běh na Kuňku a 21. října v Praze - Divoký běh Šárkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám