Hlavní obsah

Závod mladých bude hlavní atrakcí Rybářského dne dětí na Modré

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod o hodnotné ceny, prezentace rybářských technik a disciplín, zajímavosti ze života ryb, bohatý doprovodný program zdarma a mnoho dalšího nabídne Rybářský den dětí. Akce se uskuteční v sobotu 25. srpna v Modré u Velehradu.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Akce, kterou připravili Moravský rybářský svaz ve spolupráci s pobočným spolkem ve Zlíně a Zlínským krajem, je určena především pro rodiny s dětmi se zájmem o rybářství, sportovní rybolov, přírodu a výměnu mezigeneračních zkušeností.

„Hlavní atrakcí bude rybářský závod dětí ve věku od 8 do 15 let na Konventním rybníku a rybníku Žabinec. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny a zkrátka nepřijdou ani další účastníci závodu, kteří získají drobné ceny v podobě rybářských balíčků. V průběhu celého dne je pro závodící rybáře i jejich rodinné příslušníky připraven v areálech Živé vody a v Archeoskanzenu bohatý doprovodný program zdarma,” uvedl k akci Michael Javora z Moravského rybářského svazu.

„Klademe si za cíl osvětu rybářských spolků a chceme přilákat k rybaření mladé rybáře. Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci rybářských technik a disciplín, ukázky práce rybářů, zajímavé informace ze života ryb, které zde bude prezentovat Mendlova univerzita v Brně a v neposlední řadě získají mladí nezasvěcení návštěvníci informace jak se stát rybářem,“ doplnil Javora.

„Podrobný program akce včetně propozic  závodu naleznou zájemci na webu www.mrszlin.cz. Závaznou přihlášku je nutno vyplnit prostřednictvím on-line formuláře. Registrace bude ukončena tuto neděli 19. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám