Hlavní obsah

Zateplování kralupské školy i mateřské školy v plném proudu

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během léta dostává novou zateplenou fasádu kralupská Základní a mateřská škola Třebízského, jakož i Mateřská škola v ulici Dr. Edvarda Beneše. Práce na obou objektech provádí Evropská stavební společnost z Mladé Boleslavi.

Foto: Martin Tlustý

K zateplování obou budov byl standardně použit pěnový polystyren. Jeho výchozí surovina se mimochodem už dlouhé roky vyrábí právě v Kralupech.

Článek

Po důkladném zateplení obou objektů v městské části Lobeček včetně nanesení slušivé omítky by mělo dojít k zásadním tepelným úsporám, a to 1368 Gigajoulů ročně.

Práce začaly nejdříve na Mateřské škole v Benešově ulici, a to na počátku letošního dubna. Závěrečné práce na Základní škole a Mateřské škole Třebízského by mladoboleslavská firma ESS měla stihnout ještě do poloviny srpna.

Na spolufinacování zateplení obvodových zdí a střech obou rozlehlých objektů se zásadním způsobem podílí Operační program životní prostředí z Fondu soudržnosti naší Evropské unie.

Cena zateplení obou budov představuje částku téměř třináct milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám