Hlavní obsah

Zateplení domažlických bytových domů vyjde na desítky miliónů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacet městských bytových domů v Domažlicích projde v následujících letech velkou proměnou. Město totiž počítá s jejich kompletním zateplením. Náklady na tyto opravy se vyšplhají na desítky miliónů korun.

Článek

Revitalizace panelových domů by měla probíhat v letech 2016 až 2017. Celkem bude zatepleno 25 panelových domů ve vlastnictví města.

„Projekčně je vše připravené. U domů budou vyměněna okna, zrenovovány střechy, připraveny tepelné izolace a domy by také měly být zajištěny proti vlhkosti,” uvedl domažlický starosta Miroslav Mach, který dodal, že původně se s opravou domů počítalo již v letošním roce, ale kvůli žádostem o možné dotace se termín nakonec posunul.

Náklady, které jsou odhadovány na 60 až 80 miliónů korun, město pokryje úvěrem. Ten bude splácen z odvodů z výsledků hospodaření činnosti Domažlické správy nemovitostí. Ty by měly v letech 2016 – 2019 činit minimálně 15 miliónů ročně.

Spuštění veřejné zakázky Revitalizace panelových domů je na programu jednání zastupitelstva.

Finančně náročná revitalizace by se výše nájmů v městských domech neměla dotknout.

Reklama

Výběr článků

Načítám