Hlavní obsah

Záslužné medaile putují také policistům a hasičům do Krupky

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. září se na ústecké Větruši konal slavnostní ceremoniál předání Záslužných medailí Ústeckého kraje za rok 2016, kterou uděluje Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Oceněni byli také hasiči a policisté z Krupky.

Foto: Rostislav Kadlec

Vozidlo Městské policie Krupka s defibrilátorem

Článek

Tento rok bylo nominováno celkem 48 organizací či jednotlivců. Mezi oceněnými byly také dvě organizace z Krupky, a to Městská policie Krupka a Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Krupka – Bohosudov. „Jsem na příslušníky naší městské policie i sboru dobrovolných hasičů hrdý. Jejich práce je skutečně náročná a velmi často nedoceněná. Při výkonu svého povolání nejednou riskují své zdraví nebo i životy, a proto jsem rád, že toto významné ocenění získali", řekl k předání záslužných medailí starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Městská policie Krupka získala Záslužnou medaili Ústeckého kraje za účast v projektu „Chráníme to nejcennější", jehož cílem je zlepšení dostupnosti včasné defibrilace pomocí automatizovaných externích defibrilátorů (AED), jejichž použití v rukou nezdravotníků může zvýšit šanci na přežití postiženého. Městská policie Krupka svým příkladným a aktivním přístupem v poskytování první pomoci a kardiopulmonální resuscitaci s využitím přístroje AED významně přispívá k záchraně lidských životů a zvyšuje šanci na přežití občanů města Krupka.

Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Krupka – Bohosudov byla záslužnou medailí oceněna za zásah ze dne 13. 8. 2015, kdy došlo v etylénové jednotce firmy UNIPETROL RPA v areálu CHEMPARK Záluží k mimořádné události, jejíž následky likvidovaly ve zvláštním stupni přivolané jednotky požární ochrany až do 18. 5. 2015. Zaměstnanci, příslušníci a členové všech zasahujících jednotek požární ochrany prokázali mimořádný výkon ve službě, vysoké pracovní nasazení a odvahu v extrémních klimatických podmínkách.

Záslužná medaile se uděluje zejména členům složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje (IZS) za zásluhy a rozvoj IZS, účinné zvládnutí zásahu či mimořádné události nebo za propagaci složek IZS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám