Hlavní obsah

Zásahový vůz hasičů zničil na dálnici kamion

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásahové vozidlo HZS Jihomoravského kraje zničil v pátek 31. srpna v noci na dálnici D1 u Tvarožné na Brněnsku kamion. Řidič kamionu vyvázl s poraněním, hasiči přišli o vůz v hodnotě 2,5 milionu korun.

Foto: HZS JMK
Článek

Hasiči ze stanic v Lidické a Zaoralově ulici v Brně vyjížděli k nehodě na 207. kilometru dálnice krátce po půlnoci. "Do dodávky s přívěsem, na kterém bylo naloženo auto, narazil kamion. Převážené osobní auto skončilo převrácené na střeše mimo vozovku, litevský řidič byl zraněn na ruce," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid s tím, že k nehodě došlo ve směru z Brna do Ostravy. Hasiči zajistili místo nehody, vozidla zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie.

Během zásahu do vozidla HZS Jihomoravského kraje, které stálo se zapnutými výstražnými světly v levém jízdním pruhu u havarované dodávky, zezadu narazil kamion Scania. Prudký náraz vozidlo hasičů odhodil na středová svodidla, Scania, jejíž řidič se při nehodě zranil, narazila do středových svodidel a částečně skončila v protisměru. Nikdo z hasičů naštěstí zraněn nebyl. Rychlý zásahový automobil Mercedes Benz určený zejména k zásahům u dopravních nehod, náraz zcela zničil.

"Vůz z roku 2009  se speciální výbavou v pořizovací ceně téměř 2,5 milionu korun patřil k nejmodernějším zásahovým automobilům HZS Jihomoravského kraje," dodal mluvčí s tím, že dálnice D1 byla po dobu šetření a likvidace následků nehody uzavřena v obou směrech. 

Reklama

Výběr článků

Načítám