Hlavní obsah

Zásahová jednotka zadržela zloděje, který má na svědomí šedesát vyloupených bytů

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté vypátrali o víkendu muže, který má na svědomí šedesát vyloupených bytů se škodou tři milióny korun. Trestnou činnost páchal převážně v Praze 9.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Majitelé bytů, hlavně v Praze 9, si mohou po uplynulém víkendu oddychnout, kriminalisté vypátrali a zásahová jednotka zadržela sedmatřicetiletého bytaře. Muž má na svědomí bezmála šedesát vloupání do bytů a celková škoda se vyšplhala na více než tři milióny korun.

Jak se muž do bytů dostával, popisuje tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová: „Vždy stejným způsobem rozbil okno dlažební kostkou, nebo jiným předmětem a následně vlezl do bytu. V několika případech byl při tomto jednání přistižen přímo v bytě majitelem. Pokaždé okamžitě z okna vyskočil a utekl.“

Odnášel si zejména elektroniku, jako kamery, fotoaparáty, notebooky, mobilní telefony, ale také hotovost, cennosti nebo starožitnosti. V polovině tohoto roku se vloupal do bytu v Praze 9, kde odcizil čtyři pamětní mince v hodnotě 240 tisíc korun a také šperky v hodnotě více než 100 tisíc korun. „Zloděj nepohrdl při tomto vloupání ani zubařským zlatem a finanční hotovostí. Majiteli tímto svým jednáním způsobil škodu za více než čtyři sta tisíc,“ dodala Kropáčová.

Pachatel prodával odcizené věci do bazarů a starožitnictví, poté peníze utrácel převážně na hracích automatech a koupí alkoholu. Této trestné činnosti se dopouštěl již v minulosti, kdy byl v posledních třech letech odsouzen obvodními soudy pro Prahu 9 a 10 a také okresním soudem pro Prahu-východ.

Při domovní prohlídce nalezli kriminalisté část odcizených věcí, které ještě dotyčný nestačil prodat. Muž byl obviněn z trestného činu krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám