Hlavní obsah

Zaposlouchejte se do zážitků Ostravana v Americe

Novinky, Marcela Stehlíková

Ve středu 17. října ve 14 hodin se v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě uskuteční křest audioknihy pro nevidomé a slabozraké čtenáře. Při poslechu se dozvíte, jak viděl Ameriku obyvatel Ostravy v roce 1893.

Foto: Marcela Stehlíková

Pozvánka na křest audioknihy.

Článek

 I v letošním roce vydala Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě audioknihu určenou především pro nevidomé a slabozraké čtenáře. Tentokrát byl vybrán regionální titul autora Viléma Jičínského s názvem Cesta Ostravana do Ameriky leta Páně 1893. Jak už sám název napovídá, jde o dílo starší, ale stále poučné a zábavné. CD bylo opět vydáno v rámci edice Regionální audioknihy.

Cestopis, který bude v knihovně pokřtěn, napsal před 125 lety ostravský báňský odborník Vilém Jičínský, technik, manažer, vědec, taky komunální politik, vlastenec, národní buditel a mecenáš. Vydal se tehdy na Světovou výstavu do Chicaga a sepsal vše, co cestou viděl a prožil.

Audioknihu si může v knihovně zapůjčit kdokoliv, handicapovaní uživatelé ji obdrží v knihovně jako dárek zdarma. Tento a mnohé další autorsky volné regionální tituly jsou ve vědecké knihovně online přístupné a lze je volně stahovat. Knihovna nabízí i další typy e-knih, některé je možno prohlížet pouze v prostorách knihovny, další jsou k dispozici pro vypůjčení na časově omezenou dobu. Čtenář má výpůjčku i tohoto typu e-knih vždy zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám