Hlavní obsah

Zaplněné náměstí ve Vamberku zpívalo s Českem vánoční koledy

Novinky, Jana Melicharová

Také Vamberk se zapojil do akce Česko zpívá koledy a na náměstí zazpíval tradiční české vánoční koledy

Foto: Jana Melicharová

Česko zpívalo koledy i ve Vamberku

Článek

I přes sychravé a nevlídné počasí se náměstí ve Vamberku ve středeční podvečer zaplnilo lidmi, kteří se přišli aktivně zúčastnit akce, kterou zde pořádala místní Městská knihovna. Jednalo se o 6. ročník zpívání Česko zpívá koledy, který spolupořádají regionální deníky ve všech krajích naší republiky.

„Vůbec jsme neuvažovali o tom, že bychom se letošního zpívání nezúčastnili. Brali jsme to jako dobrý nápad, jak dostat lidi na náměstí a prožít společně s nimi velmi příjemný večer a tak trochu si navodit srdečnou atmosféru Vánoc. A na chvíli se zastavit v dnešní uspěchané době,“ svěřila se Marcela Poláčková z Městské knihovny.

„Společně s námi zpívaly děti z vamberecké pobočky ZUŠ Kostelec nad Orlicí pod vedením Jany Ichové, které nám úžasným způsobem udávaly tón. Hrou je pak doprovázela paní Věchtová,“ doplnila Marcela Poláčková.

A tak se v nevlídném sychravém šeru do studených kapek deště nesly vambereckým náměstím teplé tóny koledy Narodil se Kristus Pán, Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma a Vánoce, vánoce přicházejí.

A aby se amatérští zpěváci z řad zdejších obyvatel nenachladili, prodávali jim pak pracovnice knihovny z okna své knihovny čaj a svařené víno, které svojí kořeněnou vůní příjemně provonělo náměstí ve Vamberku, které zrovna zpívalo vánoční koledy.

Reklama

Výběr článků

Načítám