Hlavní obsah

Zápalův kostel v Kralovicích slaví osmdesátiny

Novinky, Karel Šimr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 19. října vyvrcholí v Kralovicích oslavy 80. výročí postavení zdejšího evangelického kostela. Událost připomíná publikace, výstava, bohoslužby i kulturní program.

Foto: Karel Šimr

Slavnost otevření evangelického kostela v Kralovicích 21. října 1934

Článek

Slavnost zahájí ve 14 hodin společné bohoslužby Českobratrské církve evangelické a Církve československé husitské za účasti některých bývalých i současných v Kralovicích působících duchovních.

Pod názvem Rozsviťme kostel na ně naváže kulturní program pro širokou veřejnost. Vystoupí v něm učitelé a komorní soubory ZUŠ Kralovice a Lidová muzika z Chrástu. Historické fotografie promítne a publikaci o dějinách kostela představí její autor Pavel Tersch. Chybět nebude ani program pro děti.

Do konce listopadu si také mohou zájemci prohlédnout v kralovické městské knihovně výstavu, mapující důležité mezníky v životě zdejších evangelíků.

Kostel je dílem kralovického rodáka a významného architekta Hanuše Zápala. Posvěcen byl 21. října 1934, necelé čtyři měsíce po položení základního kamene. Od roku 1994 je kulturní památkou. Slouží jako místo bohoslužeb evangelické a husitské církve a konají se v něm také koncerty nebo přednášky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám