Hlavní obsah

Západočeská univerzita hostila setkání výrobců pasivních součástek a senzorů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západočeská univerzita v Plzni uspořádala ve dnech 7. a 8. dubna v prostorách elektrotechnické fakulty 5. ročník setkání výrobců pasivních součástek a senzorů působících v České republice.

Foto: Západočeská univerzita

Setkání se zúčastnili zástupci předních světových výrobců, malých a středních podniků i akademické sféry.

Článek

Akce napomáhá vytvářet nové kontakty, příležitosti a myšlenky, sdílet informace a prohlubovat vzájemnou spolupráci.

Setkání, které se konalo pod záštitou European Passive Components Institute, se zúčastnili zástupci předních světových výrobců, malých a středních podniků i akademické sféry.

Každoroční setkání mají tradiční program – po vyzvané prezentaci si účastníci navzájem představí informace o novinkách a trendech ve svých oblastech. Ve druhé, neformální části pak pokračují diskuse v rámci společenského večera. Další den dopoledne se koná prohlídka výrobního závodu či instituce hostitele. V letošním roce se hostitelské role ujala Západočeská univerzita v Plzni.

„Cílem těchto setkání je sdílet informace a prohlubovat vzájemnou spolupráci. Zástupci výrobců se seznámí se záměry a možnostmi výzkumných center a naopak výzkumníci získávají přehled o aktuálních požadavcích průmyslu,” uvedl František Steiner, vedoucí výzkumného týmu Diagnostika a zkušebnictví.

Hostem setkání byla firma Honeywell, která ve vyzvané přednášce seznámila přítomné se svými zkušenostmi s používáním superkondenzátorů. V průběhu workshopu byly představeny poslední novinky v oblasti tenkých i tlustých vrstev, kondenzátorů a dalších pasivních součástek, ale i zkušenosti z implementace Průmyslu 4.0 v praxi při výrobě senzorů.

Možnost využití potenciálu přítomných firem a institucí pro vesmírné aplikace sledoval další host setkání, delegát Evropské kosmické agentury Ondřej Rohlík. Účastníci se seznámili s nově zřízenou funkcí ESA Brokera v České republice, zaměřenou na využívání kosmických technologií v průmyslu a naopak.

V průběhu setkání navštívili hosté laboratoře elektrotechnické fakulty a Regionálního inovačního centra elektrotechniky. Jejich pozornost upoutala především technologie Aerosol Jet Printing a chytrý zásahový oblek pro hasiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám