Hlavní obsah

Zaniklé obce na Kadaňsku opět ožijí

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na život v zaniklých obcích na Kadaňsku budou vzpomínat jejich tehdejší obyvatelé, kteří se sejdou 16. dubna v kulturním domě Střelnice v Kadani.

Foto: Václav Vlasák

Cyril Hauptmann v loňském roce pogratuloval nejstarším účastníkům setkání. Stali se jimi Božena Urbanová a Jaroslav Točík (dříve Bystřice a Milžany).

Článek

Na setkání bývalých obyvatel zaniklých obcí na Kadaňsku jsou zváni i „staří Kadaňáci“ ze všech koutů republiky i ze zahraničí. Příchod účastníků se očekává od 14 do 15 hodin.

Oficiální zahájení setkání je naplánováno v 15 hodin, kdy všechny přivítá Cyril Hauptmann, předseda Klubu přátel města Kadaně. Setkání pořádá město Kadaň a zmíněný klub. Obce zanikly především v důsledku důlní činnosti a stavby vodního díla Nechranice.

Na účastníky čeká tradiční program, který bude vyplněn vzpomínkami obyvatel na život v jejich bývalých obcích. Ve vzpomínkách tak obce opět ožijí. Chybět nebude hudba k tanci a poslechu. Bude také připravena kytička pro nejstarší účastníky setkání z řad žen i mužů.

„Výstava dobových fotografií sice v kulturním domě instalována nebude, ale kolekce fotografií bude k dispozici k volnému nahlédnutí,“ upozornil Cyril Hauptmann.

Pochopitelně by pořadatelé uvítali možnost získat další historické fotografie z té doby včetně dalších materiálů. Spokojí se i s pořízenou kopií. „Máte-li něco doma, určitě to vezměte s sebou. Pomůžete tím rozšířit archiv dobových materiálů a oživit paměť ostatním účastníkům setkání,“ poprosil hlavní organizátor setkání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám