Hlavní obsah

Zaměstnavatelé stále více využívají dotací na mzdy

Novinky, Barbora Malá - Zouharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky projektu Komplexní program služeb pro uplatnění na trhu práce pro nízkokvalifikované osoby, který je financován Evropským sociálním fondem, nastoupilo dalších šest klientů brněnského Centra podpory zaměstnanosti do pracovního procesu.

Foto: Barbora Malá - Zouharová

Poradenská činnost centra pomáhá zvýšit šance na přijetí do zaměstnání.

Článek

Připojí se ke svým šesti předchůdcům, jimž v posledních čtyřech měsících pomohl tento projekt zajistit pracovní místo. Jedná se o tzv. „pracovní místa na zkoušku“, kde zaměstnavatel zaměstná nového pracovníka, ale po dobu 6 měsíců je jeho mzda hrazena ze zdrojů ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Smyslem projektu je pomoci s uplatněním na trhu práce osobám starším 50 let a s nízkým vzděláním. Jde o ucelený komplex bezplatných aktivit, které mimo jiné pomáhají lidem zvýšit si kvalifikaci a naučit se komunikaci se zaměstnavateli. Součástí projektu je také vytvoření dotovaných pracovních míst.

Jak uvádí Mgr. Eduard Lenner, vedoucí Centra podpory zaměstnanosti: „Jedná se kompenzaci veškerých mzdových nákladů zaměstnavatele až do výše 21 000 Kč po dobu šesti měsíců. Tím získá zaměstnavatel dostatek času a prostoru si nové zaměstnance adekvátně zaškolit. Po ukončení dotace pak většinou prodlužují pracovní smlouvy na dobu neurčitou.“

„Získat kvalitního zaměstnance je oříšek snad ve všech profesích,“ potvrdil jeden se zaměstnavatelů. „Nejideálnější je, když si můžete své zaměstnance náležitě vyškolit. To vše ale stojí čas a peníze, proto aktivity ESF vítáme.“

Finanční dotace tak pomáhá snížit nezaměstnanost u osob, kterým se práce těžko hledá. Brněnské A Kluby ČR a jejich pracoviště, Centrum podpory zaměstnanosti, jež s žádostí o pomoc vyhledalo tento rok 35 osob nad 50 let věku, kteří mají problém získat zaměstnání. Dvanáct nových pracovních míst je tak krásnou šancí zapojit se znovu do společnosti a do práce. 

Reklama

Výběr článků

Načítám