Hlavní obsah

Zaměstnanci zlínské Kovárny Viva hubli pro dobrou věc

Novinky, Kateřina Martykánová

Po úspěchu přechozího prvního ročníku speciální charitativně - redukční akce „Kilo za kilo“ se zaměstnanci zlínské Kovárny Viva letos opět rozhodli společně hubnutím přispět na charitu. Za každý shozený kilogram totiž firma přislíbila dětem z Praktické školy a dětskému domovu na Lazech sto korun.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Do akce, která odstartovala v březnu, se zapojilo 44 zaměstnanců kovárny a během tří měsíců se jim podařilo společně shodit 116 kg.

„Úsilí našich zaměstnanců tak vyneslo 11 600 Kč, které ještě doplnil výtěžek z dalších našich dvou akcí. Celkově jsme dětem mohli předat částku 15 160 Kč,“ uvedla personální ředitelka Kovárny VIVA Lenka Horáková a dodala: „Přestože se letos do hubnutí pustil stejný počet zaměstnanců, podařilo se jim proti loňsku zhubnout téměř dvojnásobný počet kilogramů. Možná to bylo i tím, že jsme tentokrát akci vyhlásili na jaře, kdy mají lidé větší motivaci hubnout.“

Myšlenka zorganizovat poprvé projekt „Kilo za kilo“ vznikla v roce 2013 na popud jednoho ze zaměstnanců, kterému lékař doporučil výrazně zredukovat hmotnost.

„Aby v tom nebyl sám a abychom dali impulz i ostatním, kteří se s přebytky potýkají, rozhodli jsme se naše kolegy motivovat tímto způsobem," řekl předseda představenstva Zbyněk Rozsypal. „Nápad na kolektivní hubnutí dokonce inspiroval i další dvě firmy v regionu,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám