Hlavní obsah

Zámek Veltrusy zahalený do růží, jako z pohádky

Novinky, Barbora Frindová

Která z půvabných květin z českých růžových sadů, ale také od jednotlivců, se stane tou nejkrásnější? Jak se o tyto květiny starat a jak je pěstovat? Či jak se "zakusit" růže všemi smysly? Odpovědi na tyto otázky se najdete v sobotu 15. června na státním zámku Veltrusy při akci Slavnost růží.

Foto: Jan Kadeřábek

Ilustračční foto "Slavnost růží"

Článek

Do prostor oranžerie se opět nastěhují růže v rámci soutěžní výstavy a i vy můžete rozhodovat o té nejkrásnější. Nádvoří zámku se promění v rozkvetlou zahradu a jeviště pro doprovodný program.

Můžete se těšit například na hudbu Marka Johnstona a jeho skupiny Ambiam. Duo Pe & Pe potěší návštěvníky svou irskou hudbou. Kralupské loutkové divadlo Rolnička zahraje pohádku Kouzelný prstýnek.

Děti z ASPV Veltrusy předvedou své taneční dovednosti. Program obohatí módní přehlídka svatebních a společenských šatů Atelieru Monica doplněných o kytice od floristy Slávka Rabušice. Příjemně se naladíte na muzikoterapii s bubínky Šárky Veselé u oranžerie, která se bude především líbit dětem.

Po celý den se můžete dozvědět více o růžích na přednáškách Lenky Křesadlové a Michaely Leté, či zakusit růže všemi smysly v interiérech severozápadního křídla. Čokoládovna Pralinka si například připravila sladké tvořivé dílny. Nebude chybět ani jarmark, který propojí oranžerii se zámkem.

V ceně vstupenky jsou i tematicky upravené prohlídky zámku. Děti se zabaví při dobrodružné "cestě za růžovou hraběnkou". Odpoledne dorazí, na slavnostní zakončení akce, růžová "hraběnka Henrieta" a vyhlásí vítěze soutěže o nejkrásnější růže.

Vstupné: děti 90 Kč, dospělý je 140 Kč a rodinné 370 Kč

Další informace o akci a programu na www.zamek-veltrusy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám