Hlavní obsah

Zámek v Mníšku pod Brdy zve o víkendu na prohlídky pro děti i pro dospělé

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 7. a 8. ledna se brány mníšeckého zámku opět otevřou návštěvníkům. Zváni jsou dospělí i rodiny s dětmi. Uvidí obě prohlídkové trasy, pro děti je připravena speciální prohlídka nebo návštěva Kouzelného sklepení s pohádkovými bytostmi.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Chcete se zatoulat do období baroka a vrátit se několik staletí v čase? Projděte se prvním prohlídkovým okruhem zámku, ve kterém mezi nejkrásnější prostory patří rodinná kaple nebo slavnostní jídelna.

V kapli je možno obdivovat bohatou stropní výzdobu, malovaní a štukoví andílci se zachovali z doby stavby zámku, nebo původní vyřezávané lavice s erbem stavitelů. V jídelně uvidíte zajímavé portréty šlechticů, kteří představují čtyři roční období, nebo obraz se zasedáním zemského sněmu za císaře Karla VI.

Nebo byste chtěli zavítat jen do doby celkem nedávné a zažít časy první republiky? Navštivte druhý prohlídkový okruh a dozvíte se o životě posledních majitelů. Jak měli zařízené své soukromé ložnice? K čemu ještě sloužily moderní koupelny? S jakými hračkami si tehdy hrály děti?

Rádi byste zábavnou prohlídku pro vaše ratolesti? Zvolte speciální prohlídku zámku pro rodiny s dětmi a návštěvu Kouzelného sklepení. Provádět bude pohádková postava a vyprávět tak, aby to děti nejen bavilo, ale třeba se i něco dozvěděly.

Reklama

Výběr článků

Načítám