Hlavní obsah

Zámek v Mníšku: odpoledne soutěž Brdský kos, v podvečer setkání s andělem

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvečerní oživené prohlídky určené rodinám s menšími dětmi jsou v sobotu 26. května na programu v zámku v Mníšku pod Brdy. Návštěvníci v jejich průběhu potkají anděla, bílou paní i čerta. Od 14.00 hodin v zámecké zahradě startuje soutěž Brdský kos se zpěvačkou Zorou Jandovou.

Foto: Jana Digrinová

Tuto sobotu bude zámek plný pohádkových bytostí. V kapli sv. Serváce na děti čeká anděl.

Článek

Soutěž je určena malým i starším zpěvákům a zpěvačkám, kteří věří ve svůj talent. Hodnotit je bude odborná porota v čele se zpěvačkou a herečkou Zorou Jandovou. Brdský kos má v Mníšku mnohaletou tradici, letos se koná již 12. ročník. "Loňský ročník byl také v zámecké zahradě a soutěž provázela veselá nálada i napětí," informovala zástupkyně kastelánky Lenka Pružinská.

Od 16.00 hodin jsou připraveny velmi oblíbené podvečerní prohlídky S andělem. "Tuto prohlídku je opravdu nutné si rezervovat," uvedla průvodkyně Marie Charvátová a dodala: "Provázet vás bude čert a cestou potkáte další pohádkové bytosti."

V zámecké kapli bude čekat anděl, který promluví k dětem a ty nebojácné budou pasovány na rytíře a princezny z Mníšku. Dostanou malý dárek a budou z nich zámečtí páni. Na arkádové chodbě pak možná potkáte bílou paní, jak se prochází sem a tam. Musíme se ale chovat tiše, aby hned nezmizela.

Jak už bylo řečeno, zámkem provede mníšecký čert. Občas sem přiletí navštívit svého dávného pekelného kamaráda, čertíka Brdíka, který už na zámku pobývá stále a uvidíte ho na závěr prohlídky.

Prohlídka povede zajímavými místnostmi, které sice nejsou často k vidění, ale museli je mít i na šlechtických sídlech. Jsou to koupelny, dětský pokojík nebo pokojíky pro hosty, kde se ale dnes ubytovaly pohádkové bytosti – třeba vodník, princezna, víly nebo právě čertík Brdík.

Prohlídky probíhají v 16.00, 16.20, 16.40, 17.00 a 17.20 hodin. Rezervujte na tel.: 318 590 261.

Otevřený bude výtvarný ateliér, kde si můžete na památku něco vlastnoručně vytvořit a vyzdobit. Vymalovat hrníček nebo odlitek zámku, ozdobit klíč pana barona nebo vytvořit papírové srdce.

Reklama

Výběr článků

Načítám